Local

Prima probă a Bacalaureatului s-a desfășurat astăzi, fără probleme la Arad

06.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Emoții mari pentru absolvenții de liceu care au susținut astăzi prima probă a Bacalaureatului. Anul acesta s-au înscris în județul  Arad, pentru Bacalaureat, peste 4.000 de candidați. Prima probă, de evaluare a competențelor lingvistice la limba și litearatura română, se desfășoară în 41 de centre, adică în fiecare liceu din județ.

Deși au avut emoții, candidații au spus că proba nu a fost chiar atât de grea precum se așteptau. ,,A fost bine nu am apucat să scriu tot știam mai mult,însă am luat experimentat şi sunt foarte mulţumit”, spune un candidat proaspăt ieșit din examen.

În vederea desfăşurării acestei probe, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a transmis în această dimineaţă, centrelor de examen, subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.  Proba a început la ora 9.00, potrivit graficului stabilit de inspectoratele şcolare judeţene.

Totodată, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a deschis linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de bacalaureat. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului reaminteşte părinţilor că examenul de bacalaureat este gratuit pentru elevii clasei a XII-a şi solicită elevilor şi părinţilor să semnaleze la numărul amintit orice situaţie în care se solicită bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol. Linia de telefon 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00-19.00, începând cu data de 6 iunie 2011.
Absolvenții claselor a XII-a mai au de susţinut încă trei probe de competenţe – la limba maternă, la informatică şi la limba modernă, iar în funcţie de punctajul obţinut de fiecare în parte aceştia vor primi un certificat care conţine 4 nivele şi le atestă cunoştinţele:

începător,mediu,avansat şi experimentat. O noutate pentri examenul din acest an constă în faptul că probele de evaluare nu se mai susțin pe parcursul semestrului II, ci acum la finele anului școlar.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro