Local

Sulfina Barbu a transmis mulţumiri Ungariei, de la Arad

09.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Președintele Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru din Camera Deputaților, Sulfina Barbu, împreună cu șeful delegației Comisiei pentru dezvoltare durabilă din Adunarea Naţională a Republicii Ungare, Benedek Javor, au discutat în aceste zile la Arad dpe marrginea unor subiecte de interes comun pentru cele două Comisii parlamentare. La discuţii au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor din Arad, precum preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, dar şi prefectul Aradului, Călin Bibarţ.

Vizita delegației maghiare se înscrie în seria de întâlniri bilaterale din cadrul parteneriatului stabilit între Parlamentul României şi cel al Ungariei şi are ca scop întărirea relaţiilor bilaterale dintre cele două parlamente, pe de o parte, precum şi schimbul de opinii şi experienţă în vederea unei colaborări mai eficiente între cele două ţări, în calitate de state membre ale Uniunii Europene, în cele mai multe domenii posibile.

S-a discutat atât despre posibilitatea accesării unor fonduri de mediu prin proiecte comune, cât şi despre subiectul sensibil „Roşia Montană”. De asemenea, Sulfina Barbu a ţinut să transmită mulţumiri autorităţilor maghiare pentru sprijinul acordat ţării noastre pentru aderarea la spaţiul Schengen, având în vedere că Ungaria asigură în prezent preşedinţia Uniunii Europene.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro