Local

Cinci migranţi au fost prinşi pe c?mp la graniţa cu Ungaria

10.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au prins cinci migranţi, provenind din Algeria, Tunisia şi Maroc, care au încercat să treacă frontiera spre Ungaria prin câmp, 15 migranţi fiind prinşi în condiţii similare în zonă în numai 72 de ore.

Patrulele de supraveghere a frontierei au observat, în noaptea de marţi spre miercuri, două grupuri, formate în total din cinci bărbaţi, care se deplasau pe jos spre Ungaria, la marginea oraşului de frontieră Nădlac.

Migranţii au fost prinşi la 200 de metri interior faţă de teritoriul Ungariei, în vegetaţia din apropierea liniei de frontieră.

În urma verificărilor s-a stabilit că bărbaţii sunt din Algeria, Tunisia şi Maroc şi au vârste cuprinse între 22 şi 32 ani.

Ei au declarat că s-au deplasat cu trenul de la Timişoara la Arad, de unde au mers cu două autoturisme de ocazie până în Nădlac. De aici, şi-au continuat călătoria pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii.

"S-a constatat că cel mai activ punct de trecere a frontierei din Arad, privind depistarea transfugilor ilegali care forţează frontiera pe la zona verde, este Nădlac. În doar trei zile, poliţiştii de frontieră de aici au descoperit 15 persoane în tentativă de trecere ilegală a frontierei în apropierea liniei de frontieră", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

În noaptea de duminică spre luni, la Nădlac au fost prinşi cinci cetăţeni afgani şi tunisieni, între care doi copii, încercând să treacă frontiera spre Ungaria prin câmp. În aceleaşi condiţii au fost prinşi, în noaptea de luni spre marţi, şi cinci bărbaţi din Algeria şi Maroc.

Toţi migranţii au fost întorşi din drum şi sunt cercetaţi penal în libertate pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro