Local

Eveniment cultural ?n premieră la Arad: Istoria Jazz-ului... ?n 3 acte!

15.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Dacă vă place jazz-ul, dar nu ştiţi prea multe despre acest gen muzical, aveţi ocazia să pătrundeţi în tainele lui începând din această vineri, la Tribuna Café (strada Mihai Eminescu nr. 39), începând cu ora 19. Iubitorii de jazz care ştiu deja totul despre istoria sa, pot să se lase pur şi simplu vrăjiţi, alături de ceilalţi,  de pian (Toni Kuhn), ghitară (Dan Mitrofan), saxofon (Lucian Nagy), bass (Victor Miclăuş) şi tobe (Dinu Simon). Vor exista trei astfel de seri reunite în cadrul evenimentului „Istoria Jazz-ului”. Mai exact vor fi prezentate cele mai importante perioade ale muzicii jazz, începând cu ragtime, stilul New Orleans şi Dixiland, trecând prin swing, bebop, urmând hard bop-ul şi cool jazz-ul, ajungând la jazz-ul modal, free şi de fuziune din prezent.

Cele trei seri vor conţine o parte teoretică, în care se va prezenta perioada istorică adusă în discuţie, cu ajutorul textului şi al imaginilor video şi o parte practică, adică un concert caracteristic perioadei prezentate.

Partea teoretică a proiectului va fi susţinută de muzicianul Dinu Simon. Pentru partea „practică”, alături de el vor fi invitaţi muzicieni de marcă ai genului.

Proiectul este unul interactiv. Muzicienii prezenţi vor răspunde întrebărilor celor care doresc să afle mai multe şi de asemenea, la final, doritorii li se pot alătura muzicienilor pe scenă pentru a concerta alături de ei, într-un jam session.

Intrarea este liberă. Mai multe informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0357/445.070.

Scopul acestui eveniment este acela de a oferi nu numai un simplu eveniment de entertainment, ci şi unul cultural-educativ, care să faciliteze interacţiunea şi dialogul dintre muzicieni şi public.

Vă vom ţine la curent în ceea ce priveşte zilele în care se vor desfăşura celelalte două „lecţii de jazz” în cadrul acestui eveniment.

Pe scurt, despre Jazz

Jazz-ul, cu rădacini la sfârşitul secolului XIX, s-a emancipat la începutul secolului XX, pe continentul american, răspândindu-se şi influenţând muzica la nivel mondial. Muzica jazz a devenit o parte importantă în peisajul muzicii contemporane, studiindu-se în şcoli, universităţi, devenind parte a culturii muzicale în majoritatea ţărilor.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro