Local

Primarul din Şimand a semnat statele de plată pentru profesori

15.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Primarul comunei arădene Şimand, Ioan Şimon, a semnat, marţi, statele de plată a salariilor pentru dascălii şcolii generale din localitate, după ce săptămâna trecută îi acuza pe profesori de "debandadă" şi afirma că nu le va plăti salariile până când nu va fi schimbat directorul unităţii şcolare.

Primarul Ioan Şimon a declarat că a semnat, marţi, statele de plată, urmând ca banii să le fie viraţi pe card celor peste 40 de angajaţi ai şcolii miercuri la prânz.

Edilul a declarat că s-a răzgândit în privinţa refuzului său de a-i plăti pe dascăli întrucât anul şcolar se termină, dar a spus că va avea o discuţii cu întregul colectiv al şcolii şi cu Inspectoratul Şcolar în toamnă, la reluarea cursurilor.

"Nu avea rost să-i mai ţin pe oameni fără bani pentru că directorul şcolii nu poate fi schimbat de azi pe mâine, iar şcoala este oricum gata. Dar o să discutăm problema debandadei din şcoală la 1 septembrie, cu toţi cei implicaţi şi cu Inspectoratul Şcolar", a spus edilul.
Sindicaliştii afirmă, însă, că edilul s-a răzgândit pentru că "şi-a atins scopul", reuşind să-i convigă pe profesori să organizeze festivităţile de încheiere a anului şcolar duminică, nu vineri.

"Primarul nu mai avea de ce să refuze plata salariilor pentru că şi-a atins scopul, acela de a se organiza serbările de închidere a anului şcolar duminica, când dorea dumnealui", a declarat Dănuţ Ieneşescu, preşedintele Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad.

Salariile pe luna mai ale angajaţilor şcolii ar fi trebuit virate în 5 iunie, însă primarul refuzase să semneze statele de plată.

Primarul Ioan Şimon (PSD) declara atunci că nu a semnat pentru virarea salariilor pe luna mai pentru cei peste 40 de angajaţi ai Şcolii Generale Şimand pentru a trage "un semnal de alarmă asupra dedandadei care are loc de o lună în şcoală".

"Nu voi semna statele de plată, chiar dacă este o măsură mai neortodoxă. Adevăratul vinovat este Inspectoratul Şcolar, care şi-a pus la şcoală un director portocaliu, iar în ultima lună aici fiecare face ce vrea. Profesorii lipsesc sau întârzie la cursuri, copiii absentează nemotivat, nu mai există reguli, disciplină în şcoală, nu se ţine actul educaţional, este o debandadă totală", spunea Şimon.

De cealaltă parte, profesorii acuzau un abuz din partea primarului şi spuneau că acesta este supărat pentru că nu au fost de acord cu schimbarea zilei pentru manifestările dedicate încheierii anului şcolar.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro