Local

Bujac: Gropi ad?nci, abandonate de opt luni ?n mijlocul străzilor reabilitate din banii Băncii Mondiale

17.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Liderii Partidului Social Democrat, filiala Arad, au atras atenţia asupra unor probleme din cartierul Bujac, străzile Ghioceilor şi Nufăr, acolo unde după asfaltare au mai fost săpate şi abandonate două gropi destul de adânci.  Una dintre gropi se află la intersecţia celor două străzi, motivul apariţiei ei fiind căutarea unui robinet acoperit de asfaltatori. Oamenii din zonă se plâng de faptul că muncitorii nu i-au ascultat atunci când au săpat groapa, în sensul că nu au acceptat să li se indice locul exact unde se află robinetul. Drept urmare, a rezultat o groapă mult mai largă, abandonată în acel stadiu de dinainte de Paști.  Capcana nesemnalizată în nici un fel reprezintă un pericol pentru copiii din zonă. „ Sunt 30 de copii pe această stradă, trebuie să fim tot timpul cu ochii pe ei să nu cadă în groapă. Am făcut hârtii şi reclamaţii la Primărie dar nu ştiu dacă s-a primit ceva răspuns”, a spus Oana Tătaru, rezident al zonei.

O altă groapă, mult mai periculoasă, este răsărită în mijlocul străzii Nufăr. Foarte greu se poate pătrunde cu automobilul de-o parte sau de alta a gropii, apărută la fel, după ce strada a fost asfaltată în urma lucrărilor de introducere a canalizării. Oamenii care locuiesc pe strada Nufăr spun că s-a produs şi un accident în acel loc, în sensul că un şofer nu a văzut groapa (semnalizată doar pe o parte) şi  a intrat cu maşina în ea.
Liderii PSD Arad critică administraţia oraşului pentru existenţa celor două gropi, afirmând că neglijenţa constructorilor demonstrează şi lipsa de consideraţie a Primăriei faţă de locuitorii cartierului Bujac.

„Administraţia îşi bate joc de cetăţeni. Vedem groapa lăsată în drum de şapte luni. În zonă sunt foarte mulţi copii, iar părinţii nu mai ştiu cum să aibă grijă de ei, să nu se întâmple o nenorocire. Credem că putea fi măcar semnalizată această groapă. Dacă domnii de la primărie consideră că asemenea lucrări sunt în beneficiul oamenilor, se înşeală amarnic. Îl provoc pe domnul primar Falcă să iasă în municipiu nu doar acolo unde îi convine dânsului, să vadă peste tot cum sunt făcute lucrările şi să respecte întru totul arădenii”, a declarat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

„Să nu uităm că locuim într-un oraş ca şi Aradul, unde taxele şi impozitele sunt foarte mari iar administraţia locală a avut grijă să ne pună nivelul maxim la taxe. După cum se vede, banii arădenilor se investesc în investiţii de acest gen. Lipseşte plăcuţa cu aici sunt banii dumneavoastră. Mai bine ar fi pusă o plăcuţă cu mesajul: aici sunt investiţi foarte prost banii dumneavoastră”, a declarat şi Laurenţiu Hălmăgean, preşedintele organizaţiei municipale PSD Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: L.C ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro