Local

Restructurări la ANAF

24.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Guvernul a anuntat ca vor fi desfiintate 150 de administratii finan­ciare la nivel de orase si comune si ca 4.927 de posturi din ANAF vor dispa­rea. In total, raman aproximativ 240 de directii teritoriale. Modificarile se vor aplica de la 1 iulie, potrivit unui ordin al ANAF publi­cat in Monitorul Oficial. Masura a generat nemultumiri in teritoriu. Spre exemplu atât Simeria, cât şi Călanul vor rămâne fără aceste unităţi financiare. Primarii  nemultumiti ai celor doua localitati sunt susţinuţi şi de secretarul general al partidului din care fac parte.

În opinia primarului localităţii Simeria, Petru Păun Jura, prin această măsură, atât cetăţenii, cât şi firmele care îşi desfăşoară activitatea în oraş vor avea de suferit.

Restructurarea sistemului a atins si aradul. La nivelul judetului raman 10 administratii si vor fi desfiintate doua.  Mai exact, dispar cele din  Santana si Gurahont.

In caras severin  agentiile din Anina, Bocsa si Teregova vor fi inchise. Pe lista unitatilor propuse pentru desfiintare a figurat, initial, si singura agentie fiscala din Valea Almajului, cea din comuna Bozovici.

In prima faza, la Directia Generala a Finantelor Publice, restructurarile vizeaza doar posturile vacante. Nici macar angajatii unitatilor fiscale care se inchid nu vor ramane pe drumuri.

Pentru cea de-a 4-a unitate fiscala care AR fi trebuit sa puna lacat pe USA, cea de la Bozovici, au fost facut o serie de demersuri la ANAF pentru a fi pastrata, deoarece distantele pana la cele mai apropiate orase sunt foarte mari.

Reorganizarea ANAF prevede si restructurari la nivelul Garzii Financiare si al Directiei pentru Accize si Operatiuni Vamale. Deocamdata insa reprezentantii institutiilor din teriroriu nu au primit informatii oficiale privind eventuale disponibilizari.,

Gheorghe Ialomi­tianu, ministrul Finantelor anunta  la incepu­tul lunii iunie ca Guvernul a decis desfiintarea unui numar total de 4.927 de posturi din Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala dintre care 1.200 ocupate.
La nivelul directiilor de finante teritoriale vor fi desfiintate 2.787 de pos­turi, dintre care 300 ocupate, pre­cum si 550 de posturi de conducere.
Comisarul general al Garzii Finan­ciare va fi ajutat in activitatea de con­ducere de doi comisari generali ad­juncti, acestia avand calitatea de func­tionari publici de conducere. Astfel, din structura de conducere va disparea postul de comisar general prim-adjunct, precum si o pozitie de comisar general adjunct.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro