Local

Emil Siegmeth a fost eliberat!

12.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Omul de afaceri Emil Siegmeth, condamnat de Tribunalul Arad anul trecut la 13 ani de închisoare pentru înșelăciune, bancrută frauduloasă, evaziune fiscală, a fost eliberat din penitenciar la sfârșitul săptămânii. Siegmeth a fost, anterior, câțiva ani în arest preventiv, care se consideră o perioadă mai îndelungată de detenție. El fusese reținut în anul 2006. În același dosar, alte trei persoane primiseră pedeapsa închisorii cu suspendare. Într-un alt caz care îl viza pe cunoscutul om de afaceri arădean, „tatăl” sistemului de parcare cu plată din municipiu, câțiva interlopi au executat pedepse privative de libertate, pentru că l-ar fi sprijinit pe Siegmeth.

Emil Siegmeth este, de câțiva ani, membru al bisericii arădene Metanoia și s-a botezat în cadrul acestei biserici, care a și organizat, de altfel, zile de rugăciune pentru ca omul de afaceri să scape cât mai repede de închisoare.

Afacerile lui Siegmeth, la momentul arestării, duduiau. Avea un ziar (Informația Aradului) și cea mai modernă fabrică de termopane din Estul Europei, dar și o societate de piese auto pentru camioane. A fost și un mare investitor în imobiliare, în special în locuințe, nu în terenuri. Toate acestea s-au năruit (mai puțin imobiliarele), după arestare.

Emil Siegmeth, pe lângă acuzațiile care i s-au adus, unele referitoare chiar la torturarea câtorva angajați, a creat peste o mie de locuri de muncă și intenționa să construiască un cămin pentru muncitorii săi.

În perioada petrecută în detenție, Emil Siegmeth ne-a declarat de mai multe ori că este dezamăgit de ceea ce i s-a întâmplat și că nu vede un viitor pentru el și familia sa în România.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro