Local

IDENTITĂŢI FALSE LA FRONTIERĂ

13.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două persoane din R. Moldova care au încercat să iasă ilegal din ţară prezentând la controlul de frontieră documente de identitate aparţinând altor persoane.

În data de 22.07.2011, în jurul orei 22.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasagere într-un autoturism ,,VW GOLF’’, două persoane de sex femnin care s-au legitimat la controlul de frontieră cu cărţi de identitate eliberate de autorităţile din România.

La controlul poliţiştii de frontieră au constatat că între persoanele prezente în punctul de trecere a frontierei şi cele din fotografiile aplicate în documentele de identitate prezentate existau diferenţe majore de fizionomie. Astfel, au fost demarate cercetările specifice în astfel de situaţii.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele reţinute sunt din R. Moldova cu vârste cuprinse între 19 şi 48 ani şi au intrat legal în România.
Cele două persoane au declarat că documentele false au fost procurate prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 500 euro fiecare, doreau să ajungă în Italia şi au recurs la această metodă întrucât nu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor cele două persoane vor fi prezentate procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro