Local

Activitatea AJOFM ?n primul semestru al anului 2011

13.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Marți, 12 iulie, a avut loc o prezentare a datelor statistice ale AJOFM Arad, care au rezumat primul semestru al acestui an. Informațiile sunt legate de proiectul „Campania de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor și angajatorilor”, beneficiar fiind ANOFM.
   
   Este al doilea an în care se implementează acest proiect, iar conform statisticilor, se pare că deja are succes, rata șomajului în județul Arad fiind în scădere. Astfel, dacă la începutul anului în baza de date a celor de la AJOFM figurau 10.712 șomeri, la finalul lunii iunie au mai rămas 7.243. Iar raportat la luna ianuarie din 2010, rata șomajului a scăzut cu peste 50%, 14.968 de oameni fiind înregistrați acum un an jumate ca șomeri. Conform celor de la AJOFM, această scădere se datorează și faptului că în lunile martie, mai și iunie ale acestui an, nu au fost raportate concedieri către agenție.
   
   În primele șase luni ale anului au fost încheiate 65 de convenții, pentru un număr de 74 de persoane, în baza articolului 80 din legea 76/2002. Această lege se referă la sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. În urma convențiilor, s-au efectuat plăți în valoare de 280.727 de lei, suma fiind dublă față de cea alocată anul trecut în aceeași perioada a anului.
   
   Pentru a avea o situație cât mai clară privind șomerii din județ, Forțele de Muncă vor crea 10 birouri de evidență, în 10 orașe din județ. Fiecare birou va avea o bază de date cu personalul din zona respectivă, astfel că un angajator poate apela la aceste informații atunci când are nevoie.

   Următoarea Bursă a Muncii va avea loc vineri, 15 iulie, cu începere la ora 9. Locația aleasă este restaurantul Bucegi din zona gării (fosta sală Bingo). Evenimentul va fi organizat de S.C. Interlog COM S.R.L. Brad, cu sprijinul AJOFM Arad și face parte din activitățil

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro