Local

Calvar perpetuu pentru locuitorii unei părţi a străzii Căprioarei

14.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Locuitorii unei părţi a străzii Căprioarei continuă să trăiască în condiţii de începutul secolului XX. Este vorba de acele familii care au locuinţele cu ieşirea spre „hadă”, digul ce împrejmuieşte cartierul Sânicolau Mic.  În urmă cu mai multe luni, acest caz a fost prezentat de către filiala arădeană a PC, însă de atunci şi până acum nu pare să se fi schimbat nimic pentru locuitorii de pe Căprioarei. Acum, situaţia lor a fost prezentată de cei de la PSD Arad, aceştia acuzând administraţia arădeană că nu se preocupă de soarta puţinelor familii din zonă pentru că acestea nu ar avea potenţial electoral. Mai mult, respectivele familii au fost nevoite să plătească impozite de categoria B, deşi sunt departe de condiţiile prevăzute pentru zonele cvasi-centrale. Între gardurile oamenilor şi dig distanţa este de puţin peste un metru. Oamenii au pus mână de la mână şi şi-au amenajat un trotuar, pentru a nu mai merge prin noroi până la casele lor. Singura utilitate de care beneficiază este curentul electric – alimentarea fiind făcută până recent prin nişte stâlpi ce treceau prin grădinile oamenilor. Oamenii nu au apă curentă, gaz sau canalizare şi mai mult – nici nu pot să îşi achiziţioneze autovehicule pentru că nu au unde să le lase: ar aglomera partea străzii care se opreşte în dig, iar pe dig nu sunt lăsaţi de autorităţi. Teodor Nicoară, unul din oamenii nemulţumiţi, spune că le este foarte greu şi să se aprovizioneze cu lemne – acestea fiind lăsate la capătul străzii, nu în faţa casei cum se întâmplă peste tot.

Conform celor de la PSD, oamenii ar fi acum deranjaţi în primul rând pentru dublarea impozitului datorată rezonării. Conform declaraţiilor mai vechi ale reprezentanţilor Primăriei Arad, în scripte strada Căprioarei apare ca fiind asfaltată şi canalizată, însă realitatea din teren bate „mapa”: o parte din familiile ce trăiesc pe strada Căprioarei sunt aproape captive în propriile locuinţe.

„Am fost pe teren şi am văzut că se puteau găsi soluţii pentru problemele oamenilor. Cu puţin efort şi imaginaţie, aceşti cetăţeni puteau fi ajutaţi. Consider că dacă autorităţile locale sunt responsabile, încearcă să ajute toţi cetăţenii, chiar dacă pentru unii trebuie să depună eforturi mai mari. Considerăm aberantă decizia de a dubla impozitele pentru aceşti oameni, lipsiţi practic de orice tip de facilitate pe care o oferă un oraş civilizat” a spus Laurenţiu Hălmăgean, preşedintele organizaţiei municipale PSD Arad

Sursa: Observator.info

Autor: L.C ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro