Local

Aproape 500 de locuri neocupate ?n ?nvăţăm?ntul liceal din Arad, unde s-a intrat şi cu media 3,65

14.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Aproape 500 de locuri au rămas neocupate în învăţământul liceal din judeţul Arad, pentru că numeroşi absolvenţi din ciclul gimnazial nu s-au înscris la prima sesiunea de repartizare, la care cea mai mare medie de admitere a fost 9,96, iar cea mai mică 3,65, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Un număr de 3.964 de elevi au fost repartizaţi, marţi, în liceele din judeţul Arad, în timp ce 476 de locuri în învăţământul liceal au rămas neocupate.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Laura Putnic, locurile rămase libere în licee ar putea fi ocupate în următoarea sesiune de admitere.

"Au fost copii care nu s-au înscris în această sesiune, din diferite motive. Unii sunt plecaţi din ţară, alţii mai au corigenţe sau alte probleme, dar aceştia pot participa în a doua etapă de repartizare în licee", a declarat Laura Putnic.

La examenul de evaluare naţională, 3.592 de elevi au luat notă de trecere, în timp ce 859 nu au reuşit să obţină media cinci.

Cu toate acestea, la repartizarea în licee, cea mai mică medie de admitere a fost 3,65, la Grupul Şcolar Forestier din Arad. În total, trei candidaţi au fost admişi la liceu cu medii sub patru, iar alţi 95 cu medii sub cinci.

Cea mai mare medie la admiterea în liceu a fost 9,96, fiind vorba de o elevă admisă la Grupul Şcolar Cermei.

La cel mai renumit liceu arădean, Colegiul Naţional "Moise Nicoară", media cea mai mare la admitere a fost 9,95, iar ultimul admis pe cele 180 de locuri a fost un elev cu media 8,18.

Dintre candidaţii care s-au înscris în această etapă de repartizare, 12 nu au fost repartizaţi pentru că nu au avut suficiente opţiuni exprimate. Unul dintre aceşti candidaţi a avut media 8,10, iar majoritatea dintre cei 12 au avut medii peste şapte.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro