Local

Lucrări de reabilitare la Spitalul Județean Arad

15.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Anveloparea clădirii Spitalului Județean Arad a luat sfârșit. Modul în care a fost izolată termic clădirea este unic pentru un spital, acest sistem fiind folosit până acum doar la alte construcții. Proiectul a costat 3.300.000 de lei cu tot cu TVA, iar fondurile au fost asigurate de CJ Arad. Nicolae Ioțcu a precizat că scopul lucrărilor a fost de a îmbunătăți aspectul exterior al spitalului, dar ce este mai important, este faptul că pacienții vor avea un confort sporit. În același timp și cheltuielile spitalului au fost reduse, economia ajungând până la aproximativ 40% la unele utilități. Au fost înlocuite și vechile geamuri de lemn, cu unele din material PVC.

   Reprezentantul producătorului acestui proiect, George Moldoveanu, a precizat că durabilitatea construcției este de 50 de ani, iar garanția se întinde pe o durată de 20 de ani.

   De asemenea, în curtea spitalului, se mai lucrează la alt proiect. Este vorba despre o clădire realizată sub panouri solare. „Aici va avea locația secția de neuropsihiatrie infantilă, care în acest moment își desfășoara activitatea într-un spațiu inpropriu serviciilor medicale”, a precizat Nicolae Ioțcu.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro