Local

Judeţul Arad - pe locul 3 ?n topul investiţiilor străine

15.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Judeţul Arad se află printre primele în ţară după numărul noilor firme cu capital străin înfiinţate la începutul acestui an. În luna ianuarie Aradul ocupa locul 3 în topul preferinţelor investitorilor străini, alături de Bihor, cu 19 companii cu capital străin nou înregistrate . Pe primul loc, în afara capitalei, s-a situat Timişul, urmat de Cluj. Aproape 160 de firme noi cu capital străin au fost inregistrate la Oficiul Registrului Comerţului Arad în primele 6 luni ale anului 2011, domeniile de activitate fiind diverse, de la servicii la producţie industrială, agricolă şi de energie.
Revigorarea economică la nivelul judeţului Arad, aflat pe locul 3 la creşterea Produsului Intern Brut în anul 2010, este reflectată şi de scăderea semnificativă a numărului de şomeri. La sfârşitul semestrului I al anului 2011, rata somajului înregistrat la nivelul judeţului Arad a fost 3.38%, mai mica cu 2.53% fata de cea de la sfarsitul semestrul I al  anului 2010 si cu 0.16% fata de cea din luna mai 2011.
Numarul total de someri înregistraţi în evidenţele AJOFM Arad în luna iunie 2011 a fost de 7243  persoane, mai redus fata de luna mai cu 348 persoane iar faţă de aceeaşi perioadă anului trecut sunt 5452 mai puţin şomeri.
“Tendinţa de creştere economică din trimestrul întâi a acestui an se confirmă prin aceste date oficiale şi ne arată că economia Aradului  evoluează pozitiv şi în trimestrul II iar Aradul este în continuare atractiv pentru investitori.” a declarat primarul Aradului,Gheorghe Falcă.

Sursa: Observator.info

Autor: C.P ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro