Local

Imperio, cel mai nou tramvai de pe piaţa mondială de profil a fost lansat oficial

15.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Astăzi a avut loc lansarea oficială a tramvaiului Imperio. Acesta este cel mai nou model  de tramvai produs la ora actuală pe piaţa mondială de profil. Imperio are podeaua complet coborâtă şi aduce pasagerilor un plus de confort pe durata călătoriei iar operatorului de transport o exploatare
economică şi optimizată. Tramvaiul Imperio este realizat pe ecartamentul metric ţi standard şi este construit de Astra Vagoane Călători în parteneriat cu Simens, care furnizează echipamentele de tracţiune şi comandă.
La lansare a participat toată conducerea Siemens, dar şi conducerea Astra Vagoane Călători SA. Proprietarul grupului de firme Astra, Valer Blidar, care a şi condus azi noul tramvai, a precizat că trăim un moment istoric: lansarea unei noi ramuri industriale în România.
Configuraţia tramvaiului Imperio este adaptată pentru a satisface toate cerinţele pieţei în domeniul transportului urban de călători şi pentru a garanta cel mai bun raport pentru preţ, operare şi mentenanţă. În funcţie de solicitări Imperio poate fi echipat cu 3 sau 4 module, iar pentru a creşte confortul călătorilor 30% din lungimea acestuia poate fi echipată cu uşi.
Imperio este dotat cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, cărucioare pentru copii şi zonă de acces fără bare. Culoarul pentru pasageri din interiorul tramvaiului este fără diferenţe de înălţime, nu are trepte şi asigură accesul uşor al călătorului. Confortul este asigurat şi printr-un sistem de aer condiţionat atât în salonul pasagerilor cât şi în cabina vatmanului.
Interiorul tramvaiului este impresionant. Imperio are 168 sau 240 de locuri, în funcţie de numărul de module din care este format.
O componentă importantă este şi consumul de energie. Astfel Imperio este cel mai economic tramvai din lume, luând în calcul tariful la energiea consumată - număr călători - kilometri.
Prin realizarea tramvaiului Imperio cu podea complet coborâtă, România, prin intermediul Astra Vagoane Călători se înscrie pe harta mondială a fabricanţilor de tramvaie.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro