Local

Schimbare la față pentru clădirea Colegiului Național ?Moise Nicoară? Arad

19.07.2011 ⋅ 0 comentarii

1873. Acesta este anul în care s-a ridicat impunătoarea clădire, în care își desfășoară astăzi activitatea C.N. „Moise Nicoară”. De-a lungul timpului nu a avut parte de prea multe lucrări de îmbunătățire. Au existat mici retușuri, dar reabilitarea care urmează este cu siguranță cea mai importantă.

   Marți, 19 iulie, s-a semnat contractul între Primăria Aradului și firma constructoare. Acest proiect se încadrează în Programul Operațional Regional 2007-2013. Se preconizează o durată a lucrărilor de doi ani, iar totul poate începe din 25 iulie, dacă se va primi acordul de pornire a lucrărilor.

   Pe lângă modernizarea sălilor de clasă sau a toaletelor, printr-un amplu proces de reabilitare va trece și subsolul clădirii. Aici se va construi o sală de fitness și se vor amplasa mese de biliard și pentru tenis de masă. De asemenea, în podul colegiului, se va monta un observator astronomic, care va fi cu siguranță una din atracțiile principale.

   Fondul total acordat pentru acest proiect este de 51.123.307 lei. Important de menționat este faptul că elevii nu vor fi nevoiți să se mute la alte școli pe durata lucrărilor, cum s-a întâmplat cu cei de la Elena Ghiba Birta. Astfel, vor scăpa de chinul orelor făcute în „schimbul doi”.

Sursa: Observator.info

Autor: Calin Matiut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro