Local

Cercetaşi belgieni, rătăciţi joi noaptea ?n Munţii Zărandului

22.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Un număr de 34 de cercetaşi belgieni, între care şi copii, care s-au rătăcit pe dealurile împădurite aflate la aproape 30 de kilometri distanţă de municipiul Arad sunt căutaţi, joi seară, de zeci de jandarmi şi poliţişti arădeni, incidentul fiind anunţat la 112 de membrii grupului.
Apelul la numărul de urgenţă 112 a fost făcut de o femeie de cetăţenie belgiană, care a spus că face parte dintr-un grup de 34 de cercetaşi din Belgia, care s-au rătăcit pe dealuri, în zona localităţii Covăsînt, transmite corespondentul MEDIAFAX. Ea a precizat că jumătate din membrii grupului sunt copii şi că joi seară s-au pierdut pe traseu, într-o pădure, şi nu au mai reuşit să ajungă la drumul principal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţului Arad, Ovidiu Liber, zeci de jandarmi şi poliţişti au pornit în căutarea celor 34 de cercetaşi. "Grupul a fost localizat pe baza informaţiilor oferite prin telefon, iar forţele de ordine se îndreaptă spre zona indicată pentru recuperarea celor implicaţi", a declarat Ovidiu Liber.

Cercetaşii au fost găsiţi de jandarmi şi poliţişti după câteva ore, relatează Mediafax. Poliţiştii şi jandarmii au ajuns la turiştii rătăciţi în jurul orei 01.00, după câteva ore de la apelul la 112 primit, aceştia fiind localizaţi pe dealurile dintre localităţile Covăsânţ şi Căsoaia, la marginea Munţilor Zărandului. "La început nu se ştia locul în care se aflau pentru că a fost o comunicare foarte grea cu turiştii deoarece nu exista semnal bun la telefon. În cele din urmă am înţeles unde se aflau, pe un platou între localităţile Covăsânţ şi Căsoaia", a declarat Daniel Monoranu, purtătorul de cuvând al Jandarmeriei Arad. Potrivit comisarului Adrian Şimon de la Poliţia judeţului Arad, zeci de persoane au participat la căutarea belgienilor.

Sursa: Observator.info

Autor: C.P ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro