Local

ŞI-A DECLINAT IDENTITATEA CU UN DOCUMENT FALS

22.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o persoană din România care a încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria folosindu-se de acte de identitate aparţinând altei persoane.

În data de 22.07.2011, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat pentru a călători în Spaţiul Schengen o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana din fotografia documentului prezentat la control nu este una şi aceeaşi cu persoana care a prezentat documentul la control.

Din declaraţiile tinerei şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că  tânăra se numeşte Adriana F., în vârstă de 24 ani şi este cetăţean român. Faţă de cele constatate persoana în cauză a declarat că a luat cartea de identitate a surorii sale, fără ştirea acesteia, pentru a se legitima la controlul de frontieră. Totodată tânăra a declarat că a procedat în acest fel întrucât şi-a pierdut cartea de identitate şi vroia să ajungă cât mai repede în Italia, iar eliberarea unui nou document de identitate ar fi durat prea mult.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei şi cercetării acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor persoana în cauză va fi prezentată procurorului, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro