Local

Cutume ?ncălcate ?n CLM din cauza bătăliei politice dintre PDL şi PNL

25.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Ultimul punct de pe ordinea de zi a şedinţei CLM de luni viza constatarea încetării de drept a mandatului consilierului PNL Cristian Moisescu, în urma absenţelor repetate (trei) de la şedinţele ordinare ale Consiliului Local. Proiectul a trecut fără emoţii, însă discuţiile de după au vizat alte aspecte ale plecării lui Moisescu din CLM. După cum se cunoaşte, fostul primar a fost exclus din PNL la sfârşitul anului trecut, liberalii notificând Primăria cu privire la faptul că solicită schimbarea lui Moisescu din funcţia de consilier municipal cu următorul de pe listă: Ionel Ciupe. Consiliul Local a respins însă în luna mai supunerea la vot a constatării vacantării locului de consilier al lui Cristian Moisescu, motivându-se în acel moment „lipsa de respect” faţă de un fost primar al Aradului la doar câteva zile după ce un alt fost edil şef al oraşului decedase (Dumitru Branc). De atunci, proiectul de hotărâre nu a mai fost pus pe ordinea de zi iar liberalii au intentat proces. Luni, un proiect de hotărâre cu aceeaşi finalitate dar cu altă argumentaţie (sau cale juridică) a fost votat de CLM: Cristian Moisescu nu a părăsit Consiliul din cauza faptului că a fost dat afară din partid, ci din cauza absenţelor repetate.

Lucrurile nu se opresc însă aici. Partea a doua  şi anume validarea unui nou consilier urmează să se mai amâne din cauza unui joc politico-juridic dintre puterea PDL din Consiliu şi PNL. Consilierul liberal Tiberiu Dekany a întrebat în şedinţă de ce nu a fost trecut pe ordinea de zi şi un proiect privind validarea noului consilier. „Eu sunt consilier de aproape trei mandate şi 11 ani de zile nu am văzut un astfel de caz fără să se propună şi validarea următorului consilier de pe listă. Este o încălcare a unei cutume a Consiliului Local”, a afirmat Tiberiu Dekany.  Primarul Gheorghe Falcă a replicat prin a spune că nu ar exista „un dosar” completat de Ionel Ciupe pe procedura excluderii lui Moisescu datorită absenţelor. „Nu există un dosar, am întrebat şi nu există un dosar cu referire la acest document pentru că domnul Moisescu părăseşte Consiliul conform procedurii că nu a fost prezent 3 şedinţe ordinare, nu în urma dorinţei cuiva. Iar dacă îl întrebaţi pe  Caius Parpală (consilier judeţean PNL, n.r.), vă spunea răspunsul la întrebare. Domnul Ciupe, prin semnătura domnului Cristina, a deschis un proces  şi conform structurii juridice se aşteaptă răspunsul instanţei. Puteţi afla aceste răspunsuri din interiorul PNL-ului,  pe noi nu ne interesează lupta internă din PNL. S-ar putea să avem surprize şi să nu fie Ciupe următorul pe listă”, a declarat Gheorghe Falcă.

De cealaltă parte, liderii PNL Arad consideră că primarul şi puterea politică din Arad ar fi săvârşit „un nou abuz” . „Domnul primar continuă cu abuzurile, el spune ce se întâmplă în PNL şi ce lupte interne sunt. Lucrurile sunt în regulă în PNL, iar pe primarul Aradului nu ar trebui să-l preocupe cine este următorul pe listă şi să aibă abordări de genul – veţi avea surprize.  Cel puţin în PNL s-a încheiat era în care domnul Falcă avea pretenţia să facă şi să desfacă.  Contrar spuselor, el este în continuare foarte preocupat de ce se întâmplă în celelalte partide, pe când ar trebui să îl preocupe alte lucruri legate de viaţa de zi cu zi a arădenilor”, a declarat preşedintele organizaţiei municipale PNL Arad, Florin Galiş.  Conform lui Galiş, liberalii vor merge mai departe cu procesul intentat în cazul Ionel Ciupe, „pentru a demonstra abuzul administraţiei Falcă”.

Sursa: Observator.info

Autor: L.C ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro