Local

Primarul Gheorghe Falcă dă vina pe comercianţii nepricepuţi pentru aspectul dezolant al zonei comerciale din ştrand

25.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Şedinţa Consiliului Local Municipal de luni a prilejuit un nou show între patronul restaurantului „Corleone”, Leontin Aslău, şi primarul Gheorghe Falcă.  Pe ordinea de zi a şedinţei fusese pus un proiect de respingere a unei întâmpinări prin care Aslău arăta că datorită noii parcări de la ştrand nu i se asigură accesul spre terenul şi clădirile concesionate. Atunci când a venit rândul proiectului respectiv la vot, Aslău a cerut cuvântul. Comerciantul a acuzat administraţia de aspectul trist al zonei comerciale a Ştrandului Neptun, cerând încă o dată renunţarea la biletul de intrarea în respectiva zonă. De asemenea, Aslău i-a acuzat pe consilierii municipali că „votează la comandă”, lucru ce a stârnit reacţii de indignare din partea consilierilor PDL Bruno Biringer (preşedinte de şedinţă) şi Gheorghe Schill. Cei doi au spus că activitatea lor de consilieri este una vizibilă, importantă, şi au respins ideea cum că ar vota „la comandă”

În cele din urmă a luat cuvântul primarul Gheorghe Falcă, cel care pe un ton foarte calm a explicat cum investiţiile făcute din 2007 la ştrand au dus la un record de vizitatori din ultimii ani (înregistrat acum două duminici). Falcă  spune că zona comercială arată rău datorită comercianţilor nepricepuţi.  „Pentru noi, cetăţenii din Arad, evoluţia ştrandului este pozitivă în mod evident. Numărul de vizitatori în special în zona bazinelor, unde preţul este puţin mai mare, este cu mult mai mare decât în urmă cu cinci, cu opt, cu zece ani. Cred că municipalitatea în direcţia aceasta a făcut un efort foarte mare, efort apreciat de cetăţeni. Unii spun că nu au acces la proprietăţi  dar îşi deschid cluburi exact în perioada respectivă.  Dacă au acolo proprietăţi, de ce nu au intervenit  să le modernizeze pentru a beneficia de acele proprietăţi? Cred că unii confundă propria situaţie cu ceea ce înseamnă administrarea bunurilor publice. Întrebarea este de ce la Raţio sau la domnul Matica, oameni care sunt comercianţi şi au demonstrat în timp că ştiu să-şi facă meseria este plin,  şi în altă parte nu sunt deschise.  Cred că pe ştrand intrarea e conform legii, e frumoasă, atractivă., Interiorul, serviciile pe care le poate face o administraţie sunt mult superioare serviciilor care au existat în urmă cu câţiva ani. Oamenii de afaceri trebuie să îşi rezolve propriile lucruri, pentru că afacerile în oraş merg.  Pe ştrand până în 2006 nu exista canalizare, noi a trebuit să preluăm ştrandul pentru că în 2007 nu mai primeam aviz de mediu”, a arătat primarul Gheorghe Falcă.  Administraţia va încerca în continuare dezvoltarea facilităţilor de apă termală, scopul fiind de a da ştrandului o funcţiune anuală.

Taxare în zona comercială pentru că…e vorba de ştrand

În altă ordine de idei, primarul Gheorghe Falcă a ţinut să răspundă şi interpelării privind taxarea intrării în zona comercială – lucru cerut în şedinţă atât de Leontin Aslău, cât şi de consilierul PNL Tiberiu Dekany. „Eu am mai răspuns acestui lucru şi în privat şi public. Când s-au concesionat proprietăţile pe ştrand, acelea făceau parte din ştrand. Nu poţi schimba forma administrativă. Eu nu am văzut, nu am fost invitat pe vreun ştrand unde să nu se plătească intrarea. Politic, sigur, am obţine susţinere însă aici nu judecăm politic”, a precizat Gheorghe Falcă.

Sursa: Observator.info

Autor: L.C ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro