Local

TVA redus pentru medicamente

27.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Partidul Conservator trage un semnal de alarma în ceea ce priveste fondurile insuficiente din sistemul sanitar si iminenta incapacitate a statului de a mai acoperi cheltuielile cu medicamentele compensate. Pentru a veni în sprijinul populatiei si a farmacistilor conservatorii propun reducerea TVA-ului la medicamente pâna la procentul de 5%.

Pentru a debloca această situaţie, atât în beneficiul farmaciştilor cât mai ales al bolnavilor, Partidul Conservator pregăteşte pentru sesiunea parlamentară de toamnă un proiect de lege care prevede scăderea TVA-ului la 5%, fapt care, opiniază iniţiatorii proiectului, va facilita accesul bolnavilor la medicamente şi va asigura derularea programelor de sănătate în condiţii de normalitate.

Conservatorii mai sunt nemulţumiţi şi de rata de compensare a medicamentelor în România, rată care are o valoare de 59% mult sub cea a altor ţări cum ar fi Polonia (67,5%), Cehia (78,6%) sau Spania (93,4%). De asemenea, în comunicatul dat publicităţii de Partidul Conservator se arată că în România procesul de introducere a unui medicament pe lista medicamentelor compensate, este unul foarte lung (1200 de zile) faţă de alte ţări cum ar fi Belgia de exemplu, unde acest proces durează doar 403 de zile.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro