Local

Cine a zis că nu vrea bilet de intrare ?n zona comercială de la ştrand? Primăria vrea să ?l dubleze!

28.07.2011 ⋅ 0 comentarii

Primăria a scos la transparenţă un proiect de hotărâre privind creşterea tarifului de intrare în Ştrand, zonele 3 şi 4, adică "zona comercială" şi zona căsuţelor. Asta după ce în mod repetat reprezentanţi ai comercianţilor şi politicieni din opoziţie au cerut eliminarea tarifului de intrare în zona comercială pe motiv că în schimbul bieltului de 2,5 lei Primăria nu oferă nimic în plus faţă de centrul oraşului.Primarul a replicat spunând că zona face parte din ştrand, administrativ vorbind, şi la orice ştrand din lume se taxează intrarea. Majorarea tarifului de intrare în cele două zone înseamnă de fapt o egalizare a tarifului de intrare cu cel din zona 2, "Ştrandul copiilor". Astfel, un bilet de intrare în toate cele trei zone va costa 5 lei! De unde rezultă că cei nemulţumiţi că trebuie să plătească 2,5 lei pentru a bea o bere pe ştrand, acum vor avea motiv dublu de nemulţumire: vor plăti 5 lei, deci mai bine de echivalentul unei halbe de bere.
   Motivul oficial al modificării tarifului de acces în ştrand este supra-aglomerarea în zilele caniculare a zonei 2, acolo unde nu ar mai fost loc pentru că s-au închiriat toate şezlongurile. Prin eliminarea barierei spre zona 3, se câştigă astfel spaţiu de pătură sau şezlong. Frazele din expunerea de motive şi raportul serviciului de specialitate sunt însă destul de pe lângă subiect, vorbind de "accesul la tobogan" mai degrabă decât de modificarea tarifelor de intrare. "Având în vedere numărul mare de vizitatori de la începutul sezonului până în prezent, punerea în folosinţă a topoganului din Zona II - Zona ştrandului copii şi vârstnici precum şi necesitatea  asigurării unor servicii de calitate se impune efectuarea unor modificări privind tarifele de închiriere a şezlongurilor şi a accesului la topogan" - se arată în expunerea de motive a primarului. În hotărâre scrie negru pe alb că se modifică tariful de acces în zonele II, III şi IV, acesta urmând să fie peste tot de 5 lei.
   În raportul serviciului de specialitate regăsim o altă formulare care este departe de efectele reale ale proiectului de hotărâre: "Având în vedere că de la deschiderea sezonului şi până în prezent numărul mare de vizitatori a făcut ca numărul de şezlonguri din dotarea Ştrandului Neptun să fie insuficient, precum şi faptul că darea în folosinţă a topoganului din Zona II s-a făcut începând cu 18.07.2011, considerăm oportună abrogarea tarifelor de închiriere a şezlongurilor şi accesului la topogan" - scrie în Raport. Drept urmare, se abrogă tarfele de închiriere a şezlongurilor şi accesului la topogan, adică intrarea în zonele 3 şi 4 va fi mai scumpă!

Sursa: Observator.info

Autor: L.C ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro