Local

Aradul va fi gazda campionatului european de baschet feminin U16

10.08.2011 ⋅ 0 comentarii

Municipiul Arad găzduieşte în perioda 10-21 august 2011 Campionatul european de baschet feminin U16, grupa valorica B. Competiţia este organizată de FIBA şi Federaţia Română de Baschet în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad şi  Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret. Detaliile privind desfăşurarea evenimentului precum şi trofeul Campionatului european au fost prezentate în conferinţa de presa susţinută marti 9 august la Primăria Arad de dl.Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad împreună cu preşedintele Federaţiei Române de Baschet, d-na Carmen Tocală şi directorul DJST Arad, dl.Alexandru Meszar.
Cu acest prilej, primarul Aradului a declarat că este foarte important că avem în Arad o nouă competiţie de nivel european şi a făcut apel la publicul arădean să fie în număr cât mai mare alături de echipa României. “Organizarea acestui Campionat european este o mare reuşită pentru Arad. Cred că Aradul a dovedit profesionalism în organizare, iar cu tradiţia pe care o avem noi în baschet sperăm că şi publicul pe care îl are Aradul sa-şi facă simţită prezenta alături de echipa României.” a spus primarul Aradului. “Turneul va fi un test, să arătăm că avem capacitatea de a fi gazda naţionalei de senioare la meciurile de calificare pentru campioantul european din 2013.”
 La rândul său, preşedintele FR Baschet, d-na Carmen Tocală s-a declarat foarte mulţumită de modul în care Aradul s-a pregătit. Cu privire la aşteptările pe care le are de la echipa României, şefa FRB a spus că “obiectivul este accederea în finală, pentru promovarea în prima divizie valorică a Campionatului European. Aceste fete luptă pentru viitorul baschetului românesc, de aceea ele trebuie susţinute pe tot parcursul Campionatului European.”
Pentru acest eveniment sportiv Aradul va primi peste 300 de oaspeţi din 15 ţări, sportivi, tehnicieni şi oficiali ai FIBA. Ceremonia oficială de deschidere a campionatului va avea loc miercuri, 10 august, la ora 20:30, în sala mare a Teatrului “Ioan Slavici” Arad, iar jocurile se vor desfăşura începând de joi, 11 august, zilnic de la orele 13:30, 15:45, 18:00  şi 20:15 la Sala Sporturilor “Victoria” şi la sala UAV din Micălaca. Intrarea publicului va fi liberă la toate meciurile.
România va disputa primul meci joi, 11 august, de la ora 18,00, în compania Lituaniei la Sala Sporturilor  Urmează apoi partida cu Israel, de vineri, 12 august, tot de la ora 18,00, iar  în ultimul meci din grupă România va avea ca adversară Bulgaria, sâmbătă, 13 august, ora 18,00. La acest campionat european România face parte din Grupa C, alături de Bulgaria, Israel şi Lituania. Celelate echipe participante sunt Ucraina, Portugalia, Letonia, Luxemburg (grupa A) , Anglia, Slovenia, Estonia (grupa B), Irlanda, Danemarca, Germania şi Elveţia (grupa D)

Sursa: Observator.info

Autor: C.P ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro