Local

Lacul din zona Pădurice va arăta ?n sf?rșit civilizat

11.08.2011 ⋅ 0 comentarii

Întreaga zonă din jurul lacului Pădurice va fi reabilitată. Este vorba despre parcul care se află în vecinătatea lacului, dar în primul rând este vorba despre lac. De-a lungul timpului, arădenii și-au manifestat nemulțumirea față de felul în care autoritățile locale tratează această zonă importantă a orasului. Însă zilele în care lacul arată ca o zonă de acumulare a gunoaielor sunt numărate. Vor începe lucrări de reabilitare a zonei care vor dura până anul viitor, însă lucrările importante în această zonă se vor realiza până la iarnă.

Accesul din Bulevardul Revoluției va fi reconfigurat. Malul lacului, aleile și gradenele cu pavimente și dale de piatră vor fi tratate într-o manieră decorativă. De asemenea, aleile vor fi luminate, lucru care până în acest moment nu s-a întâmplat, zona fiind într-un întuneric înspăimântător. Va fi amplasată și un bust a lui Corneliu Coposu, locația nefiind stabilită încă. Iar cel mai important aspect, din punctul de vedere al celor care se ocupă de proiect, va fi amplasarea unei fântâni muzicale. Aceasta ne va (în)cânta doar în anumite intervale de timp ale zilei.

În parc se vor mai monta bănci, rastele pentru biciclete, o cișmea și un ceas stradal. Reprezentantul firmei care se ocupă de proiect a menționat că intenționează să îngrădească parcul, iar pe timpul nopții să fie înschis. Însă deocamdată acest aspect nu a fost stabilit, urmând ca cel mai probabil să fie discutat după încheierea lucrărilor.

Sursa: Observator.info

Autor: Călin Matiuț ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro