Stire

Ciprian Luca, apel pentru salvarea Teatrului de Marionete: "PDL face abstracţie de cultură pentru că nu ?i aduce profit"

26.08.2011 ⋅ 0 comentarii

Consilierii municipali sunt chemaţi vineri să voteze desfiinţarea Teatrului de Marionete prin înglobarea acestuia Teatrului Clasic "Ioan Slavici". Deputatul PSD Ciprian Luca transmite un apel public consilierilor municipali prin care le cere acestora să respingă proiectul respectiv. Apelul lui Ciprian Luca a fost făcut public printr-un comunicat remis presei.
 
        
    Ciprian Luca:  " Puterea PDL-istă renunţă la cultură precum la o afacere nerentabilă. Obsedate de bani, autorităţile publice locale arădene fac abstracţie de cultură pentru că ea nu se regăseşte în categoria activităţilor care le poate asigura acestora un profit. PDL-iştii calcă în picioare orice urmă de respect al valorilor, promovând mediocritatea şi neprofesionalismul.
     La mai puţin de un an de la desfiinţarea Casei de Cultură a Municipiului, a venit rândul Teatrului de Marionete să aibă aceeaşi soartă. Comasarea instituţiilor de cultură este unul dintre obiectivele urmărite de edilul şef al urbei de mult timp, aceasta regăsindu-se în strategia bine stabilită de distrugere a valorilor Aradului. Pe această cale fac apel la aleşii locali care mâine vor avea posibilitatea de a spune „NU” distrugerii culturii arădene, care vor avea ocazia de a spune „NU” rămânerii pe drumuri a personalului de care portocaliii nu vor mai avea nevoie şi de care se vor descotorosi prin aprobrarea unei noi organigrame. Am încredere în tăria de caracter a consilierilor arădeni de a se opune demersului conducătorilor acestui oraş de călcare în picioare a tot ce înseamnă valoare din punct de vedere cultural şi istoric.
    
    Personal am semnalat planurile autorităţilor încă înainte de mutarea casei de căsătorii în incinta Filarmonicii, măsură ce a presupus implicit şi afectarea programului de repetiţii a artiştilor, în condiţiile în care spaţiul destinat până atunci acelei activităţi le-a fost ocupat. La vremea respectivă Primăria a infirmat veridicitatea acuzelor, însă timpul a demonstrat că declaraţiile mele erau reale, iar îngrijorarea, justificată. Aşa am ajuns astăzi să surprindem pe scările Palatului Cultural tot felul de formaţii cântând manele sau alte genuri muzicale asemănătoare. Aşa vom ajunge în curând să surprindem pe scenele celor două teatre de renume doar activităţi care le vor fi favorabile grupării PDL-iste, fie că vorbim de cele materiale sau de cele de imagine. Aşa înţelege edilul şef al Aradului să-şi atingă ţelul, având oameni ai săi, marionete, în poziţii cheie. Cu cât sunt mai puţini manageri, şi implicit mai puţine instituţii,  cu atât  „mai marele" municipiului îşi  poate controla „supuşii" fără bătăi de cap. Revin la apelul adresat consilierilor locali arădeni, acela ca înainte de a spune „DA" pentru distrugerea culturii arădene să se gândească la ce va însemna acest demers pentru Arad. Portocaliii nu vor fi stăpâni ai oraşului pentru veşnicie, însă noi şi generaţiile următoare suntem şi vom rămâne cetăţeni ai Aradului"

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info