Local

Mai slabi dec?t ?n iulie! Trei arădeni au fost eliminaţi de la bacalaureat după ce au fost prinşi copiind

29.08.2011 ⋅ 0 comentarii

Şapte candidaţi care susţineau, luni, proba scrisă la limba română de la bacalaureat în centre de examen din Arad au fost eliminaţi, după ce au fost prinşi copiind cu ajutorul unor fiţuici sau din cărţi.
În Arad, aproximativ 2.800 de absolvenţi de liceu s-au înscris la examenele din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, însă 200 au lipsit de la proba scrisă care s-a desfăşurat luni.
Conform conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, sute de candidaţi au părăsit sălile de examen după o oră şi jumătate, timpul minim cât trebuie să stea în săli, iar zeci dintre ei au predat foi goale.
"Au fost mult mai mulţi candidaţi care au predat foi goale decât la prima sesiune", a spus inspectorul şcolar general, Mirela Aldescu.
Totodată, trei candidaţi de la trei centre de examinare au fost eliminaţi după ce au fost prinşi copiind de pe fiţuici sau din cărţi.
Potrivit lui Aldescu, nu au fost semnalate alte probleme şi nu au fost prinşi supraveghetori care să-i ajute pe candidaţi.
Pentru a doua sesiune a bacalaureatului, în judeţul Arad au fost deschise opt centre de examinare şi două centre zonale de evaluare.
În acest judeţ, promovabilitatea la examenul de bacalaureat din prima sesiune a fost de 37,46 la sută, cea mai slabă din istorie.
Probele scrise ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, au început luni cu proba la limba şi literatura română.

Sursa: Observator.info

Autor: C.P ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro