Local

?ncepe Academia Arădeană de Lideri, proiect al Mişcării Arădene!

05.09.2011 ⋅ 0 comentarii

"Academia Arădeană de Lideri" este "cel mai ambiţios proiect" al Mişcării Arădene, lucru recunoscut chiar de coordonatorul acestuia - Adela Cristea. "Academia" se află acum la start, primul curs urmând să înceapă pe data de 17 septembrie. Proiectul Mişcării Arădene reprezintă "o Şcoală de Talente care se va derula pe perioada a 2 ani şi jumătate. Programul va consta în module de curs lunare respectiv activităţi complementare şi sesiuni de practică. Academia va oferi know-how pe teme de administraţie, legislaţie, management şi organizare şi va contribui la dezvoltarea unor abilităţi de lidership şi comunicare. Prin acest proiect ne propunem să formăm o nouă generaţie de lideri în Arad, asemeni generaţiei de la 1900 în Arad (supranumită generaţia "Belle Epoque"), deoarece în prezent Aradul este dominat de multă mediocritate şi diletantism în toate domeniile de activitate", a declarat Adela Cristea. Reprezentanţii Mişcării Arădene au selectat deja 20 de arădeni care vor constitui primul an al Academiei. Alături de ei vor fi alte patru persoane care vor primi nişte vouchere ce le va permite să participe la 5 cursuri - urmând să poată se se înscrie din noi anul viitor. "Au fost 146 de aplicaţii, dintre care am selectat pentru interviu 79 de persoane. Procesul de selecţie s-a desfăşurat pe baza unei grile de punctaje, în baza criteriilor de selecţie stabilite anterior demarării proiectului de către echipa de proiect a Mişcării Arădene. Cei 20 de ani candidaţi admişiau un background diferit, o formare profesională diferită şi un traiect profesional diferit. Au vârste începând de la 20 şi ceva de ani şi până la 40 de ani. Chiar dacă aparent sunt o echipă eterogenă, îi uneşte determinarea şi dorinţa lor de a schimba ceva în comunitate", a mai explicat Adela Cristea.
Cei din Mişcarea Arădeană s-au uitat, în principal, la două lucruri atunci când au făcut selecţia. În primul rând a contat mult dacă participanţii s-au implicat până acum dezinteresat în diferite probleme din oraşul lor - acţiuni de voluntariat, luare de poziţii etc. "Ne-am aflat în poziţia de a refuza candidaţi cu un CV impozant dar cu nicio implicare în comunitate", a dezvăluit Adela Cristea. Apoi au contat "abilităţile de lidership" ale candidaţilor, în speţă "să găsim acel sâmbure care poate fi crescut astfel încât participanţii să devină vectori de opinie".
În cadrul Academiei Arădene de Lideri vor fi organizate peste 20 de cursuri, câte unul în fiecare lună, timp de doi ani şi jumătate. Prezenţa în Academie nu va fi însă limitată la participarea în aceste seminarii, candidaţii urmând coordoneze realizarea a câte unui proiect ce va reprezenta pentru ei "lucrarea de disertaţie". Ideea este ca prin proiect să fie încurajate iniţiative care să aducă ceva bun în comunitatea noastră, în cât mai multe domenii: presă, politică, administraţie, educaţie etc. Formatorii din cadrul programului sunt experţi la nivel local, naţional şi internaţional. Până acum, Mişcarea Arădeană a încheiat parteneriate cu Ascent Group, Coca-Cola, DJTS Arad dar şi cu partenerii media Vestic, Baricada TV, News-Ar, Arad Culture.
Cursurile din cadrul programului vor aborda teme de adminsitraţie, economie, cultură şi istorie a Aradului. Exemple: Dezvoltarea abilităţilor de lidership, comunicare, inteligenţă emoţională, vorbire în public; management de proiect, al resurselor umane; sensul şi rolul administraţiei publice locale; vânzări; finanţe; construire şi administre de bugete; Arad - dragostea mea, Valorile Aradului etc.

Sursa: Observator.info

Autor: L.C ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro