Local

Camere video la școala din Șofronea, pentru "?mbunătăţirea disciplinei"

07.09.2011 ⋅ 0 comentarii

Primarul comunei  Şofronea, Ioan Babău, a finanţat cu 8.600 de lei instalarea a 12 camere video la Şcoala Generală "Virgil Iovănaş", urmând a fi supravegheate toate cele şase săli de cursuri, holul şi exteriorul clădirii.

Conform edilului, camerele au fost montate la cererea conducerii şcolii.

Directorul unităţii de învăţământ, Rodica Pop, a declarat că scopul supravegherii video este "îmbunătăţirea disciplinei".

"Este şi un mod elegant prin care părinţii vor putea urmări activitatea elevilor, pentru că intenţionăm să transmitem imaginile prin internet, ele fiind accesibile pe bază de parolă", a spus Rodica Pop.

Conducerea şcolii a cerut Primăriei instalarea de camere după ce şcoala a fost spartă de hoţi.

"Ideea ne-a venit după vandalizarea şcolii. Vrem să folosim imaginile înregistrate şi pentru acţiuni împotriva violenţei. Le vom prezenta periodic elevilor comportamentul nepotrivit al colegilor", a spus directorul unităţii şcolare, care are în birou un monitor pe care primeşte imagini de la toate camerele video.

Directorul şcolii a afirmat că dascălii au susţinut proiectul şi că supravegherea nu vizează urmărirea activităţii acestora în timpul cursurilor.
La Şcoala Generală "Virgil Iovănaş" din Şofronea învaţă 133 de elevi şi 53 de preşcolari.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro