Local

CCIA Arad construieşte un centru de conferinţe cu fonduri europene, investiţie de 1,5 milioane euro

09.09.2011 ⋅ 0 comentarii

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad construieşte un centru de conferinţe care va costa 1,5 milioane de euro, suma provenind de la Uniunea Europeană printr-un proiect comun cu judeţul Bekes (Ungaria).

Începerea lucrărilor la centrul de conferinţe, care devine al treilea pavilion al complexului "Expo Internaţional Arad", a avut loc într-un cadru festiv, joi, în prezenţa ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, care a zidit câteva cărămizi din viitorii pereţi exteriori.

Conform preşedintelui CCIA Arad, Nicolae Băcanu, investiţia în centrul de conferinţe este de 1,5 milioane de euro şi are loc în urma unui parteneriat cu autoguvernarea judeţului Bekes, Fundaţia de Interes Public pentru Dezvoltarea Localităţii şi Dezvoltare Regională a Intreprinzătorilor Bekes şi Camera de Comerţ şi Industrie Bekes, prin intermediul Programului de Cooperare Transfrontalieră HURO 2007 - 2013.

Fondurile obţinute de CCIA Arad împreună cu partea ungară se ridică la peste patru milioane de euro, din care 1,5 milioane sunt pentru proiectul de la Arad, banii fiind nerambursabili.

"Era necesară dezvoltarea complexului Expo Arad Internaţional cu un centru de conferinţe, pentru realizarea unor servicii care să stimuleze interesele comune în afaceri cu Bekes", a spus Băcanu.

El a adăugat că după finalizarea proiectului, prevăzută pentru august 2012, Arad şi Bekes vor putea organiza evenimente comune pentru promovarea produselor.

Noul centru de conferinţe se va realiza în sistem de P+1, parterul cuprinzând un restaurant cu o capacitate de 70 de locuri şi o sală de conferinţe de 650 de locuri, iar la etaj se va afla o sală de conferinţe de 300 de locuri.

CCIA organizează, anual, în complexul Expo Internaţional Arad, aproximativ 20 de târguri, acoperind toate domeniile de activitate.
Suprafaţa totală a complexului situat la ieşirea din Arad spre Vama Nădlac este de 6,2 hectare, iar suprafeţele exterioare pentru expoziţii sunt de circa 15.000 de metri pătraţi, la care se adaugă o parcare de 500 de locuri. Cele două hale extistente oferă 7.000 de metri pătraţi de spaţii interioare pentru expoziţii.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro