Local

Peste 250 de firme din şapte ţări participă la T?rgul Agromalim de la Arad

09.09.2011 ⋅ 0 comentarii

Peste 250 de firme din şapte ţări europene participă la Târgul Agromalim Arad - târg internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje - care a fost deschis, joi, pentru patru zile, pe o suprafaţă expoziţională de aproximativ 25.000 de metri pătraţi.

Târgul Agromalim Arad, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA), se află la cea de-a 22-a ediţie, iar aproape jumătate dintre participanţi sunt pentru prima dată în Arad, fiind vorba de producători din sectorul agricol veniţi din câteva ţări europene.
Târgul de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje este deschis până duminică, pe o suprafaţă de aproximativ 25.000 de metri pătraţi ai complexului expoziţional.

Conform reprezentanţilor CCIA, târgul are 250 de expozanţi din România, Ungaria, Germania, Italia, Cehia, Danemarca şi Spania şi se adresează atât fermierilor care deţin exploataţii mari, cât şi micilor fermieri şi agenţilor economici din industria alimentară.
"Un lucru îmbucurător este că peste 40 la sută din firmele expozante sunt la prima participare la târgul Agromalim, acestea venind cu oferte de produse şi servicii noi", se arată într-un comunicat de presă al CCIA.

La târg sunt expuse sute de utilaje agricole, animale, dar şi produse alimentare.

Printre evenimentele care se vor desfăşura pe parcursul celor patru zile ale târgului se numără "Salonul produselor tradiţionale ecologice", un forum româno-ungar pe probleme de energii neconvenţionale şi întâlnirea anuală a Asociaţiei Agricultorilor Maghiari din România.
Vineri, se va desfăşura "Ziua Agricultorului", în cadrul căreia vor avea loc întâlniri şi prezentări privind sprijinul acordat de instituţiile statului pentru agricultori şi posibilităţi de accesare a fondurilor destinate fermierilor.

Pe întreaga perioadă a târgului vor avea loc întâlniri de afaceri, prezentări şi conferinţe tematice, iar duminică va fi organizat un concurs pentru stabilirea celui mai valoros exemplar de vacă Bălţată românească.

CCIA organizează anual, în complexul Expo Internaţional Arad, aproximativ 20 de târguri, acoperind toate domeniile de activitate.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro