Local

?nceperea anului scolar la Penitenciarul din Arad

13.09.2011 ⋅ 0 comentarii

In data de 13.09.2011, începând cu ora 10.00, în clubul Penitenciarului Arad va avea loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar şi pentru persoanele private de libertate cuprinse în programul de şcolarizare.

La festivitate, pe lângă persoanele private de libertate înscrise la şcoală vor participa cadrele didactice care le vor preda acestora materiile de curs pe întreaga durată a anului şcolar, conducerea penitenciarului şi lucrători ai serviciilor de educaţie şi intervenţie psihosocială din cadrul penitenciarului,

În anul şcolar 2011 – 2012 au fost înscrise 84 de persoane private de libertate, la clasele I-VIII. În clasa a IX-a fost înscrise un număr de 12 persoane private de libertate.

Şcolarizarea persoanelor condamnate este integrată în sistemul naţional de învăţământ, astfel că programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare din sistemul educaţional românesc.

Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare în societate. Astfel pentru buna desfăşurare a activităţilor şcolare au fost pregătite corespunzător toate spaţiile punându-se la dispoziţia elevilor şi profesorilor 5 săli de clasă, o cancelarie şi o bibliotecă, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro