Local

Consiliul Judeţean trage tare pe drumuri: reabilitări, recondiţionări ?n aproape tot judeţul

16.09.2011 ⋅ 0 comentarii

La sediul Consiliului Judeţean Arad s-au semnat astăzi mai multe contracte pentru reabilitarea sau recondiţionarea unor drumuri judeţene. Este vorba de cinci contracte ce se referă la lucrări mai mult sau mai puţin de amploare, toate având ca scop modernizarea unor tronsoane de drum judeţean. Semnarea contractelor s-a făcut de către preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, alături de vicepreşedintele Cristian Drăgan şi de reprezentanţii constructorilor. Cele cinci contracte se referă la următoarele lucrări şi tronsoane de drum:

1.     Reabilitarea drumului DJ 792A Bocsig-limită judeţ Bihor


Lungime: 17,45 km
Valoare: 5.786.582 lei
Sumă alocată în 2011: 200.000 lei
Firma constructoare: SC Drumuri Bihor SA

Nicolae Ioţcu spune că prin modernizarea acestui drum se va închide o rută alternativă spre judeţul Bihor, la mijlocul distanţei dintre drumurile naţionale Arad-Oradea, respectiv Deva-Brad-Oradea. Acest lucru va fi posibil şi pentru că cei de la Consiliul Judeţean Bihor au în reabilitare continuarea drumului până în apropiere de Oradea. Nicoale Ioţcu este doar parţial mulţumit de colaborarea cu cei din Bihor deoarece vecinii noştri nu ar dori să rezolve problema legăturii spre staţiunea Moneasa. Nicolae Ioţcu acuză faptul că bihorenii „nu au voinţă politică”  pentru a da întregului tronson din judeţul Bihor rangul de drum judeţean, astfel încât să poată fi reabilitat de CJ Bihor. Critica pe latura politică a lui Nicolae Ioţcu ar putea avea legătură şi cu faptul că omologul său de la Bihor, Radu Ţirle, este membru PNL.

2. Reabilitarea drumului DJ 682 Felnac-limită Judeţ Timiş

Lungime: 13,07 km
Valoare: 4.063.798 lei
Sumă alocată în 2011: 100.000 lei
Firma constructoare: SC Corporate Management Solution SA

Acest contract va continua modernizarea drumului Arad-Zădăreni-limită judeţ Timiş din locul unde se va opri modernizarea efectuată de Ministerul Dezvoltării Regionale prin programul 10.000 km drumuri. Conform lui Nicolae Ioţcu,  licitaţia pentru Arad-Felnac şi Arad-Seleuş încă nu a fost finalizată de Minister. Pe cele două drumuri se va lucra în paralel, de către acelaşi constructor desemnat de MDRT.

3.    Covor bituminos pe DJ 792C Caporal Alexa-Santana

Lungime: 5,4 km
Valoare: 1.474.940 lei
Sumă alocată în 2011: 31.900 lei
Firma constructoare: SC Construcţii Rutiere SA

Contractul de faţă va termina modernizarea drumului Pâncota-Sântana, un drum aflat într-o stare deplorabilă până la recentele modernizări.

     4. Îmbrăcăminte bituminoasă uşoară de DJ 793A Nermiş-Cărand

Lungime: 2,35 km
Valoare: 1.093.657 lei
Sumă alocată în 2011: 69.729 lei
Firma constructoare: Asociaţia SC Construcţii Rutiere SA şi SC Palcu Impex SRL

Este vorba despre un drum mai puţin circulat, de piatră, însă care va facilita accesul dinspre comunele Hăşmaş şi Archiş spre oraşul Sebiş, fără a se mai „coborî” la Beliu. Aici regăsim o societate comercială subiect al unui recent scandal politic între PSD Arad şi primarul Gheorghe Falcă. Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, acuza firma Palcu Impex SRL că ar fi „abonată la contracte publice”, societatea fiind controlată de Ovidiu Palcu, fin al primarului Gheorghe Falcă. Replica edilului a fost că soţii Palcu sunt adventişti, deci „nu au naşi”, şi că firma respectivă a colaborat de mai mult timp cu CJA. Click aici pentru a vedea disputa politică amintită.

5.   Realizarea de straturi bituminoase foarte subţiri pe mai multe tronsoane de drumuri judeţene

Lungime: 40,5 km
Valoare: 4.736.162 lei (pe anul 2011)
Firma constructoare: SC Axela Construcţii SRL

Tronsoane: Birchiş-Bacăul de Mijloc, Cruceni-Firiteaz, Şicula-Gurba, Cermei, Curtici-Sânmartin, Sânmartin, DN7-Semlac, Bârsa-Sebiş, Măderat-Pâncota, Sebiş-Buteni.

Sursa: Observator.info

Autor: L.C ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro