Local

U.L.A.L. Arad cere respectarea contractului de salubrizare

20.09.2011 ⋅ 0 comentarii

Contractul-cadru de salubrizare semnat cu firma Polaris a fost încălcat. Asta susțin reprezentanții U.L.A.L. din Arad. Aceștia acuză faptul că s-au introdus clauze suplimentare, ceea ce contravine legii în vigoare. Legea în cauză spune că acest tip de contract de furnizare sau prestare a unor servicii de utilități publice trebuie respectat de ambele părți, atât operatori, cât și utilizatori și nu poate fi renegociat de o singură parte a contractului. La Arad s-a întâmplat ca acest contract să fie modificat, deși înțelegerea inițială se întindea până în anul 2013, iar o eventuală modificare trebuia discutată în cadrul unui consiliu, în care să fie prezenți și reprezentanții asociațiilor de locatari.

Astfel, în urma acestei reconfigurări a contractului, unii administratori au semnat deja noile contracte. „Administratorii sunt supuși unor presiuni enorme, iar unii dintre ei au semnat deja noile contracte. Totuși, acest lucru nu este normal, având în vedere că ei sunt simpli funcționari, angajați ai asociațiilor de locatari și nu pot decide în locul acestora. Mai mult, există oameni care deja au plătit această taxă integral, iar acum sunt într-o situație ciudată”, a declarat Dorina Lupșe, președinte U.L.A.L. Arad.

„În cazul în care situația nu se va remedia, noi vom acționa în instanță C.L. Arad, care a aprobat această modificare abuzivă a contractului”, a încheiat Dorina Lupșe.

Sursa: Observator.info

Autor: Călin Matiuț ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro