Local

Etichetaţi drept "sectanţi" de către Adrian Năstase, cei din PDL Arad strigă "vai, Doamne" pentru toţi creştinii

27.09.2011 ⋅ 0 comentarii

Adrian Năstase a fost la Arad în acest weekend într-o vizită prelungită, în timpul căreia a participat la mai multe evenimente şi a avut mai multe ieşiri publice în presă. La o zi după plecarea lui Năstase din judeţ, a venit o replică şi din partea PDL la unele declaraţii făcute de Adrian Năstase în conferinţa de presă susţinută la sediul PSD. Într-un comunicat remis de filiala PDL Arad dar neasumat de către niciun lider, democrat-liberalii spun că prin eticheta "sectanţi" aplicată lor, Năstase " a lovit" în toţi creştinii ortodocşi, dar şi în membrii cultelor neoprotestante "care primesc nemeritat acest apelativ". De asemenea, democrat-liberalii arădeni au subliniat că preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, este "delegat mirean în Adunarea Naţională Bisericească a BOR". Mai departe, comunicatul PDL răscoleşte câteva pete negre ale mandatului de primar al lui Dorel Popa şi arată cum duşmani de ieri au apărut azi ţinându-se de mână.

În urmă cu câteva zile, Aradul a primit vizita fostului premier Adrian Năstase, fost preşedinte al PSD. După ce la sediul PSD Năstase l-a atacat „sub centură” pe Victor Ponta, după ce împreună cu Flavius Ghender actualmente purtător de cuvânt al PSD Arad (fost consilier al primarului Dorel Popa şi fost ziarist), a încercat să-l impună pe Dorel Popa în interiorul partidului, Adrian Năstase s-a lansat într-un atac la adresa PDL, într-o conferinţă de presă. PDL a fost catalogat de Năstase ca fiind „un partid de sectanţi”.
Domnul Năstase a fost conştient când a atacat în această manieră că nu a lovit doar în membrii PDL, ci i-a atacat atât pe creştinii ortodocşi membri PDL, cât şi Biserica Ortodoxă Română şi Adunarea Naţională Bisericească a BOR. Un membru important al PDL,  primvicepreşedintele Nicolae Ioţcu este  delegat mirean în Adunarea Naţională Bisericească a BOR, lucru care arată respectul de care se bucură Aradul. În acelaşi timp, Năstase a jignit şi cultele neoprotestante care de multe ori primesc nemeritat apelativul de sectant de la oamenii fără Dumnezeu”, afirmă reprezentanţii organizaţiei PDL Arad. Totodată, ţinem să aducem aminte şi faptul că în perioada cât Năstase a fost premier, Aradul era printre ultimele judeţe la primit bani de la Guvernul României. „Adrian Năstase nu a făcut niciodată nimic bun pentru Arad. Cât era el prim-ministru, Aradul era în coada listei la primirea de fonduri de la Bucureşti. Tot în perioada cât era Năstase premier, am fost împovăraţi financiar prin transferarea CET la municipalitate, o societate cu datorii de sute de miliarde de lei, bani care trebuiau plătiţi de cetăţenii Aradului. Să nu uităm că transferul s-a făcut la solicitarea primarului de atunci, Dorel Popa, care avea afaceri cu o firmă americană, Centurymarc, firmă de cutie poştală. Ar fi bine ca fostul premier Năstase să se abţină când face afirmaţii despre Arad, pentru că cetăţenii au memorie şi ştiu ce a făcut el pentru noi”.
PDL arată că deputaţii Ciprian Luca şi Mihai Calimente care l-au însoţit pe Năstase în vizita la Arad în urmă cu puţin timp îl atacau dur pe acesta. „Întâlnirea celor trei o vedem ca pe o poză a trei bărbaţi cu «mari caractere». Noi ne bucurăm că i-am văzut împreună. Nu cu mult timp în urmă Calimente şi Luca l-au atacat pe Năstase, folosind apelative gen „nu respectă Aradul”, „Aradul, uitat de gaşca lui Năstase”, „Năstase scapă de CET Arad” şi lista poate continua. Acum, cu o inconsecvenţă specifică USL, i-am văzut pe cei trei aproape braţ la braţ. Concluziile despre cei trei mari politicieni le vor trage alegătorii”, au completat reprzeentanţii PDL Arad, care sunt  convinşi că eticheta de „foşti” va fi pusă de electorat pe fruntea celor trei, la următoarele alegeri."

Sursa: Observator.info

Autor: C.P ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro