Local

Amenajarea parcului Pădurice: demagogie şi ?ncălcarea legii!

30.09.2011 ⋅ 0 comentarii

Mai multe familii din Arad au primit din partea deputatului Claudia Boghicevici pliante în care sunt anunţaţi că în curând va fi amenajat Parcul din zona Pădurice. În anunţul publicat pe un fluturaş alb-violet difuzat în zona Podgoria se scrie: „Vă anunţ cu bucurie că amenajarea zonei Pădurice este una din priorităţile autorităţilor locale… Zona verde de pe malul lacului este inclusă în cadrul unui proiect mai amplu de aranjare a spaţiilor verzi din Arad, unde locuitorii din apropiere se vor putea relaxa în aer liber, într-un cadru civilizat şi curat”.

PSD Arad întreabă de ce anunţă un deputat PDL ceea ce fac de fapt autorităţile locale? Are cumva un merit personal? „Este încă un semn că asta vor face pedeliştii: vor discuta despre lucruri care nu au nimic în comun cu activitatea lor. Să le explice mai bine doamna Boghievici arădenilor de ce a votat reducerea salariilor, impozitarea pensiilor, majorarea TVA şi majorarea preţului energiei termice. Până să se plimbe arădenii prin parc, vor îngheţa iarna de frig şi vor suferi de foame! Astea or fi celelalte veşti bune?” a spus preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar.

Mai mult decât atât, proiectul din Parcul Pădurice încală în mai multe privinţe legislaţia din domeniu. Departamentul de mediu din cadrul PSD a prezentat mai multe nereguli în derularea proiectului a precizat Dorel Căprar. Concret, nu se respectă prevederile legii  313/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane cât şi a condiţiilor impuse de autoritatea de mediu.

Toaletarea arborilor ar trebui realizată primăvara, înaintea de începerea sezonului de vegetaţie. Se vede bine că la reamenajarea Parcului Pădurice lucrurile nu stau chiar aşa. Lucrările se fac în plin sezon de vegetaţie.

Lucrările de amenajare a Parcului Pădurice au început chiar cu efectuarea de toaletări şi cu tăierea unor copaci din parc şi de pe malul lacului, fără a respecta prevederile Art. 14 pct 5. Au fost tăiate mai multe sălcii plângătoare şi sălcii japoneze. Înţelegem că unii copaci sunt pericol pentru populaţie, şi ar trebui tăiaţi, dar se găsesc cioate care sunt sănătoase şi un astfel de argument numai poate fi adus. Oare a obţinut (şi în ce condiţii?) Primăria autorizaţiile necesare?

În plus, apa din lac este scoasă şi deversată în reţeaua pluvială sau de apă menajeră a oraşului. Ce se va întâmpla cu vieţuitoarele din lac?
Credem că se impune unele explicaţii, dar nu demagogii din partea deputatului Boghicevici, ci răspunsuri serioase din partea Primăriei.


Informaţie suplimentară: prevederile legii  313/2009

La articolul 14, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins: "(5) În cazul arborilor ornamentali (tei, salcâm, castan, arţar, mesteacăn, stejar) plantaţi pe spaţiile verzi din domeniul public, precum şi al celor plantaţi în aliniamente în lungul bulevardelor şi străzilor, pe terenurile din zonele urbane şi rurale, este interzisă intervenţia cu tăieri în coroana acestora, cu excepţia lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranţa traficului pietonal şi rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum şi a celor de pe traseul reţelelor aeriene."

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro