Local

Integrarea pe piaţa forţei de muncă a foştilor deţinuţi !

18.10.2011 ⋅ 0 comentarii

Joi, 20 octombrie 2011, la Hotel CONTINENTAL FORUM din ARAD, începând cu ora 12,00, va avea loc seminarul informativ “Integrarea pe piaţa forţei de muncă a foştilor deţinuţi”.  Evenimentul este organizat de către Asociaţia AS 2001 Alba Iulia în colaborare cu Penitenciarul ARAD, în cadrul proiectului “Integrarea pe piaţa forţei de muncă a grupurilor vulnerabile, prioritatea noastră!”, proiect cofinanţat prin Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6: ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2: “Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.     

 Evenimentul are ca scop, pe de o parte, promovarea activităţilor proiectului, iar pe de altă parte, sensibilizarea angajatorilor, a angajaţilor, a beneficiarilor, a instituţiilor statului cu responsabilităţi în incluziunea socială, a mass-mediei cu privire la problematica integrării pe piaţa forţei de muncă a persoanelor care au părăsit sistemul de detenţie.            

Obiectivul acestui seminar este de a identifica, împreună cu participanţii, oportunităţi şi soluţii pentru integrarea pe piaţa forţei de muncă a persoanelor care au părăsit sistemul de detenţie din Regiunea de Vest a ţării.

O altă temă din agenda acestui eveniment este prezentarea ofertei de subvenţionare a locurilor de muncă pentru foştii deţinuţi din această regiune.

Prin intermediul acestui proiect ne propunem să facilităm accesul pe piața forței de muncă a unui număr de minim 100 de persoane care au părăsit sistemul de detenție. Până in acest moment, în primele 10 luni de derulare a acestei activități, au fost angajate un număr de peste 70 de astfel de persoane.

 Asociaţia AS 2001 Alba Iulia și Penitenciarul ARAD vă invită să le fiţi alături, în demersul lor de a acorda o şansă persoanelor care au avut de suferit pedepse privative de libertate!

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro