Local

Implicarea publică şi ajutoarele de căldură dezbătute acerb la Primăria Arad

20.10.2011 ⋅ 0 comentarii

Municipalitaeta arădeană a dus dezbaterea publică la un nou nivel: acela în care în cadrul unei asemenea şedinţe nu se mai dezbate un proiect ci două. A fost cazul ieri când s-a discutat atât despre implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor la nivelul primăriei cât şi despre ajutoarele la căldură acordate de către primăria arădeană. Reprezentanţii societăţii civile n-au fost însă deloc încântaţi de acest sistem.

Subiectul foarte dezbătut a fost cel al ajutoarelor pentru încălzire. Din acest punct de vedere proiectul primăriei nu a fost contestat. Toţi vorbitorii însă au solicitat însă acoperirea de la bugetul local a subvenţiei eliminate de guvern. Argumentul a fost acela că preţul de 307 lei pe gigacalorie este foarte mare şi s-a solicitat administraţiei luarea de măsuri pentru ca acest preţ să scadă.

În ceea ce priveşte implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor la nivelul primăriei, municipalitatea a elaborat un proiect care are în vedere activitatea boardului primarului, a comitetelor consultative cetăţeneşti şi regulamentul dezbaterilor publice. Cei prezenţi au avut amendamente şi la aceast proiect.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro