Local

Pe numele unui mort din Arad s-a cerut anularea penalităţilor de ?nt?rziere la Fisc

04.11.2011 ⋅ 0 comentarii

O cerere pentru anularea penalităţilor de întârziere la plata datoriilor către stat a fost depusă pe numele unui bărbat decedat, la Administraţia Finanţelor Publice a municipiului Arad.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, Marius Drăgănescu, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Arad a fost înregistrată o cerere de anulare a penalităţilor pentru plata obligaţiilor fiscale care a fost depusă în numele unui bărbat mort de zece luni.

"Urmare verificării datelor fiscale ale unui contribuabil s-a constatat că persoana pe numele căreia s-a făcut cererea era decedată de aproape zece luni. Probabil moştenitorul legal este cel care a întocmit cererea, dar noi nu putem da curs acesteia, ci suntem obligaţi să o clasăm. Corect ar fi fost ca moştenitorul legal să depună o cerere în numele său, la care să anexeze documentele care atestă calitatea de moştenitor legal al contribuabilului decedat care figurează cu datorii la Fisc", a declarat Drăgănescu.

Conform sursei citate, persoana care a depus cererea nu riscă nicio sancţiune legală, doar că nu va beneficia de anularea penalităţilor pentru că nu a respectat procedurile.

În judeţul Arad, peste două sute de contribuabili au solicitat până acum anularea penalităţilor de întârziere pentru datoriile către stat, potrivit Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 2.604, publicat în Monitorul Oficial în 6 octombrie.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro