Local

Procesul anului, la Arad: Porcii au ajuns la Judecătorie! O familie din Grădiște se judecă pentru dreptul de a respira aer curat! Ordonanță președențială pentru evacuarea porcilor!

04.11.2011 ⋅ 0 comentarii

Un proces inedit este pe rolul Judecătoriei din Arad, în aceste zile. Familia H., din cartierul arădean Grădiște, solicită instanței interzicerea creșterii porcilor în cartierele rezidențiale. Procesul a pornit de la faptul că un vecin al familiei și-a cumpărat câțiva porci și îi crește într-o cocină situată la câțiva metri de casa reclamanților. Aerul a devenit irespirabil, iar familia H. s-a adresat instanței, după ce încercările de a-și convinge vecinul în mod amiabil să renunțe la porci au eșuat.

Zilele trecute, reclamanții au obținut la Tribunalul Arad o ordonanță președențială pentru... evacuarea porcilor. Ea nu a fost însă pusă în aplicare deocamdată, dar între timp a început și la Judecătorie un proces prin care familia H. solicită dreptul la a respira aer curat, prin interzicerea creșterii porcilor de către vecin.

Reclamanții au propus doi martori, reclamații patru martori. Cei doi martori au fost întrebați dacă știu că în Grădiște cresc și alții porci, iar avocatul apărării a cerut patru martori care să demonstreze că mirosul nu este atât de deranjant pe cum se pretinde, susținând că martorii acuzării trăiesc în alte cartiere și nu cunosc realitatea din Grădiște.

S-a solicitat instanței aprobarea unei expertize topografice prin GPS, care să demonstreze dacă cocina este la o distanță de zece metri de colțul casei reclamanților, iar în replică familia H. a cerut să se constate dacă există un proiect pentru cocina respectivă.

Un lucru este cert. Cum spunea și Silviu Rațiu, avocatul părții reclamate, porcul pute. Pe de altă parte, nu există nicio hotărâre de Consiliu Local în Arad, oraș care se consideră emancipat, de interzicere a creșterii porcilor. Dacă petenții vor câștiga procesul porcesc, vor putea stabili, pe care de precedent, o regulă pe care o așteaptă probabil mulți arădeni sătui să trăiască în miros de fecale – o urbanizare reală, și nu doar una plătită scump la serviciul de impozite și taxe.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro