Local

Ziua recoltei sărbătorită la Biserica Evanghelică Luterană din Nădlac

07.11.2011 ⋅ 0 comentarii

BISERICA EVANGHELICĂ LUTHERANĂ DIN NĂDLAC este deja arhiplină, majoritatea locuitorilor, invitaţilor şi oaspeţilor venind ca să asiste la slujba religioasă dedicată sărbătoririi ZILEI RECOLTEI 2011. A sosit şi deputatul ADRIAN MERCA care împreună cu staful UDSCR şi-au ocupat locurile rezervate oficialităţilor.

La orele 09.00, cei doi preoţi, din Nădlac şi Velky Krtiş – Slovacia au început slujba religioasă urmărită cu evlavie de toţi cei prezenţi în biserică, oameni veniţi pentru a asista la slujbă şi de a mulţumi lui Dumnezeu pentru că a binecuvântat şi în anul 2011 „ogoarele, livezile, viile şi grădinile tuturor nădlacanilor”.

Numărul mare de oameni din biserică demonstrează încă o dată – dacă mai era necesar – că nădlăcanii sunt oameni foarte credincioşi care folosesc fiecare prilej pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru ceeace ne dă sau pentru ceeace face pentru binele fiecăruia dintre noi.

Cu acest prilej au fost făcute şi donaţii către biserică, fiecare după posibilităţi, lumea fiind convinsă că aceşti bani vor fi folosiţi de slujitorii Domnului pentru întreţinerea, repararea şi îmbunătăţirea activităţilor pe care Biserica Evanghelică Lutherană le face în folosul locuitorilor oraşului Nădlac şi a credincioşilor ei.

Slujba a fost una deosebită depăşind „tiparele” obişnuite, cei doi preoţi punând suflet în desfăşurarea ei astfel încât şi invitaţii de seamă veniţi alături de locuitori să „simtă” şi să fie pătrunşi de cuvintele spuse în rugăciunile către Dumnezeu. După terminarea slujbei, atât grupul de tineri din localitatea Velky Krtiş – Slovacia, cât şi Corul de tineret şi Corul pensionarilor evanghelici din Nădlac, au cântat diferite cântece religioase dedicate evenimentului sărbătorit, cântece foarte mult apreciate de către toţi cei prezenţi în biserică.

La terminarea slujbei şi ieşirea din biserică foarte multă lume „comenta” slujba deosebită la care au asistat, slujba religioasă dedicată sărbătoririi ZILEI RECOLTEI 2011, slujbă pe care nu o vor uita multă vreme. Mulţumirile către Dumnezeu pentru că a binecuvântat şi în anul 2011 „ogoarele, livezile, viile şi grădinile tuturor nădlacanilor” au fost din inima şi sufletul fiecăruia dintre cei prezenţi, inclusiv a oaspeţilor.

Deputatul ADRIAN MERCA a discutat în faţa bisericii cu oamenii, cu tinerii şi cu credincioşii care au venit să-l salute, aşa cum stă bine unui reprezentant al slovacilor şi cehilor în Parlamentul României.

În continuare, atât deputatul ADRIAN MERCA, cât şi oficialităţile şi oaspeţii veniţi din localitatea Velky Krtiş – Slovacia au plecat la Biserica Ortodoxă din Nădlac, unde au participat la o frumoasă slujbă religioasă a preotului protopop ŞTEFAN PĂCURAR, slujbă prin care şi credincioşii ortodocşi mulţumeau lui Dumnezeu pentru roadele îmbelşugate ale acestui an şi prin rugăciuni demonstrau că toţi nădlăcanii sunt credincioşi adevăraţi indiferent de religia la care au aderat.

Sursa: Observator.info

Autor: Gheorghe Suciu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro