Local

Unde sunt spațiile verzi ale Aradului?

11.11.2011 ⋅ 0 comentarii

Aradul nu are 40 de metri pătrați pe cap de locuitor, așa cum susține administrația locală, ci poate cel mult 12 – susține Ovidiu Pârv, fostul director al Parcului Natural Lunca Mureșului. Uniunea Europeană prevede un minim de 26 metri pătrați de spații verzi pe cap de locuitor.

Consilierul local Claudiu Cristea, președinte al Mișcării Arădene, susține că primăria include în spațiul verde al municipiului și verdeața din grădinile oamenilor.

În Arad există aprox. 250 de hectare de spațiu verde, la nivelul anului 2011. Potrivit Primăriei municipiului, în zona centrală sunt 110 hectare de spațiu verde, în cartierul Vlaicu 45 de hectare, iar în Alfa 11 hectare. Social-democrații spun că parcurile arădene nu totalizează mai mult de 20 de hectare, ceea ce trebuie perceput ca un important semnal de alarmă, pentru că în afara acestor perimetre calitatea spațiului verde este îndoielnică. Singurul noroc este că Aradul este străbătut orașul Mureș și există malurile verzi aferente acestuia. Nici refacerea Parcului Pădurice nu va crește suprafața de verdeață, chiar dacă investiția este substanțială.

Potrivit PSD Arad, potențialul Aradului de spații verzi este de 54 mp/cap de locuitor, dar dacă zonele care se pretează pentru înierbare nu vor fi exploatate, suprafața de spațiu verde va rămâne și în anul 2013, când ar trebui să ajungă la 26 metri/locuitor, la 13 metri/locuitor.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro