Local

S-a constituit un grup arădean pentru protejarea Roşiei Montane

14.11.2011 ⋅ 0 comentarii

Roşia Montană îşi are, începând de duminică, apărători şi în Arad.   Arădenii care nu sunt de-acord cu exploatarea minieră din zonă s-au întâlnit pentru a constitui un nucleu local pentru susţinerea protejării Roşiei Montane. Acţiunea a fost iniţiată de voluntara Maria Iulia Balaj, cu sprijinul celor de la asociaţia „Respiră Verde”.

Cei prezenţi la întâlnire şi-au exprimat dezacordul cu privire la exploatarea minieră şi tehnicile folosite de firma cu capital majoritar străin la Roşia Montana, activităţi ce au drept rezultat contaminarea râului Mureş. De asemenea sunt în pericol situri arheologice încă neexplorate vechi de peste 2000 de ani, dar şi alte monumente istorice.

Una din acţiunile viitoare de susţinere a protejării Roşiei Montane va consta în purtarea de banderole roşii în data de 1 Decembrie. Toţi susţinătorii sunt invitaţi să poarte aceste banderole în data de 1 Decembrie.

Va urma o adunare publică în Decembrie care va fi anunţată pe site-ul www.respira-verde.ro şi prin intermediul site-urilor de socializare.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro