Local

"Arad, dragostea mea" la a 3-a ediţie

14.11.2011 ⋅ 0 comentarii

"Arad,dragostea mea", un proiect foarte iubit de copiii din școlile arădene revine într-o nouă ediție începând cu luna noiembrie 2011.
Scopul proiectului

Sensibilizarea copiilor din școlile arădene cu privire la valorile și frumusețea Aradului.
Istoricul proiectului

Mișcarea Arădeană a lansat în luna martie 2009 proiectul „Arad, dragostea mea”, un proiect educațional care are ca scop sensibilizarea copiilor din școlile arădene cu privire la valorile și frumusețea Aradului.

În cadrul proiectului, Mișcarea Arădeană a pregătit o prezentare atractivă a Aradului, într-un format interactiv, cu o durată de aproximativ 1 oră și care este destinată în principal orelor de dirigenție. Prezentarea conține în principal elemente cu privire la istorie, cultură, arhitectură, sport, cercetare și timp liber, și se bazează pe jocuri și aplicații practice amuzante.

În primele 2 ediții ale proiectului (semestrul 2 - 2009 și anul școlar 2010/2011) peste 800 de copii de gimnaziu și liceu, din diferite școli arădene au luat parte la acest proiect.
Ce noutăți aduce anul școlar 2011/2012?

Din luna noiembrie a acestui an, Mișcarea Arădeană a reluat proiectul într-o nouă ediție, destinată anului școlar 2011-2012.

Noua versiune aduce noi jocuri și aplicații practice, informații inedite despre Arad și multe surprize pentru copii.

O altă noutate este faptul că, în noul format, a fost inclusă și o versiune a proiectului pentru ciclul primar, mult mai diferită ca abordare și conținut.

În prezent există așadar 3 versiuni ale proiectului: versiunea pentru liceu, cea pentru gimnaziu, respectiv cea pentru ciclul primar, cu grade diferite de dificultate și cu un nivel diferit al informațiilor prezentate.
Calendarul proiectului

    1 noiembrie 2011 - 15 mai 2012 – derularea proiectului în școli, universități, cluburi și asociații unde activează copii din orașul nostru
    decembrie 2011 - formarea noilor formatori
    ianuarie 2012 – lansarea concursului de lucrari - ediția 2012
    15 ianuarie - 15 mai 2012 - primirea lucrărilor din partea elevilor
    20 -29 mai 2012– evaluarea lucrărilor
    30 mai 2012- anunțarea câștigătorilor
    9 iunie 2012 – festivitatea de premiere
    9 iunie – 15 iulie 2012- derularea expoziției
    1 octombrie 2012- reluarea proiectului - ediția a 4-a

Formare de formatori

Datorită numeroaselor solicitări din partea școlilor arădene, Mișcarea Arădeană va organiza în luna decembrie 2011 o nouă sesiune de formare de formatori pentru acest proiect. Toți cei interesați să devină formatori sunt invitați să ne contacteze.
Concursul de creații “Arad, dragostea mea”

La finalul proiectului va fi organizată o nouă ediție a concursului de creații “Arad, dragostea mea” în care copiii vor fi invitați să prezinte lucrări pe această temă (desene, povești, lucrări plastice).

Toate lucrările vor fi expuse într-o expoziție cu această temă, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate. În acest an concursul va aduce câteva premii surpriză pe care le vom anunța în curând!

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro