Stire

Realitatea din Rom?nia trebuie să ajungă și la urechile lui Victor Ponta

16.08.2013 ⋅ 0 comentarii

Românii trăiesc mai prost sub acest Guvern de stânga, sărăcia se accentuează pe zi ce trece, șomajul este în creștere. Conform datelor Institutului Național de Statistică, puterea de cumpărare a românilor a scăzut cu 1,8% în luna iunie, iar prețurile au crescut cu 5,4% în aceeași perioadă. 

În același timp investițiile nu există, în consecință nici locuri de muncă. Investițiile străine directe au scăzut cu 20% în primele 6 luni ale anului, dar ce este și mai dramatic este faptul că riscăm să ajungem la minimul ultimilor 11 ani dacă Guvernul le lasă în continuare de izbeliște.
Previziunile sunt sumbre, avem cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, deși în aprilie 2012, sub guvernarea PDL, inflația era de 3 ori mai mică. Cum am reușit oare acest lucru, după 2 ani de plină criză economică, în timp de USL, în perioadă de redresare, ne oferă sărăcie și șomaj? Și acest lucru se vede și în întârzierile la plata ratelor la bancă, 1 din 5 români au întârzieri mari la plata ratelor.

Deși am avut un an agricol excelent, scumpirile la mărfurile alimentare și cele nealimentare se ridică la 5,8%. De ce ceilalți cetățeni europeni se bucură de o scădere a prețului la carburanți, în timp ce românii trebuie să plătească cu 7% mai mult pe benzină?

Din nefericire, românii sunt puși în fața unui fapt împlinit: un Guvern incompetent, care nu știe să conducă țara, care cheltuie pe aparatul birocratic mai mult cu 18%, în timp ce scade de la investiții 11,6%. Românii au un Guvern care îi vrea șomeri și săraci, dependenți de ajutoarele sociale, un Guvern care pedepsește inițiativa și proprietatea cu taxe și impozite.

Sursa: Observator.info

Autor: Arad City ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro