Local

Zilele Aradului vin și cu… o noapte albă: Noaptea Albă a Instituțiilor de Cultură

21.08.2019 ⋅ 0 comentarii

Centrul Municipal de Cultură anunță că unul dintre evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Aradului este Noaptea Albă a Instituțiilor de Cultură. Evenimentul va avea loc vineri, între orele 19 și 24. 

Iată programul, așa cum ne-a fost comunicat de organizatori.

Complexul Muzeal Arad - Palatul Cultural, Muzeul de Artă și Sala „Clio“

Complexul Muzeal Arad deschide, cu ocazia Nopții Albe a Instituțiilor de Cultură, expoziția Științele Naturii, care prezintă fauna și flora caracteristice judetului Arad în diorame restaurate și reamenajate de Camelia Patko cu sprijinul Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, prof. Iuliana Rotaru. Expoziția poate fi vizitată în Palatul Cultural, intrarea dinspre Parcul Copiilor, între orele 19.00 – 24.00.

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” va avea și ea porțile deschise între orele 19.00-24.00. Secțiile „Împrumut carte copii“ și  „Împrumut carte adulți“ vor sta la dispoziția publicului cu expoziții și pentru obișnuitul schimb. Secția  „Împrumut carte copii“ va avea un program special constituit din povești și jocuri. În  Sala „Astra”, începând cu ora 19.00 și până la ora 21.00 se vor proiecta filme de foarte  scurt metraj. În această noapte,  secțiile bibliotecii vor face  înscrieri  gratuite pe baza cardului de identitate.

Înainte de Noaptea Albă a Instituțiilor de Cultură, birourile bibliotecii vor funcționa după un program normal de lucru, respectiv între orele 8.00 – 16.00, iar Sala de lectură „Kolcey” între orele 9.00 – 17.00.

Clădirea Preparandiei

Preparandia Română este o clădire declarată monument istoric cod AR-II-m-B-00537 (poziția 213) publicată de Ministerul Culturii și Cultelor Institutul Național al Monumentelor istorice din Arad, aflată pe strada Preparandiei, nr. 13. Preparandia a fost prima școală pedagogică românească din Transilvania. În prezent, clădirea găzduiește Muzeul Învățătorului și în Noaptea Albă a Instituțiilor de Cultură va fi deschisă între orele 19.00 și 24.00.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ