Local

Dreptul cetatenilor europeni de a vota!

17.04.2019 ⋅ 0 comentarii

Orice persoana care detine cetatenia unuia dintre statele membre ale UE este in mod automat si cetatean european. Cetatenia europeana este complementara cetateniei nationale si confera drepturi, unul dintre acestea fiind dreptul de a vota in alegerile europene.

Ne intrebam de multe ori de ce ar trebui sa mergem la vot pentru alegerile europene din mai 2019?

Ca si cetateni ai Europei Unite ne confruntam adesea cu numeroase provocari, de la schimbarile climatice la migratie, de la somajul in randul tinerilor pana la protectia datelor cu caracter personal. Am ajuns sa traim intr-o lume competitiva iar daca multi dintre noi suntem convinsi ca democratia este un lucru bun, aceasta risca sa fie supusa mai tot timpul unor amenintari din ce in ce mai mari.

Prin proiectul Europe Direct am reusit sa formam o comunitate mare de sustinatori care sa faca tot posibilul sa incurajeze cat mai multa lume sa se prezinte la vot pentru alegerile europene. Interesul nostru nu este sa va spunem cu cine sa votati, vrem sa va insuflam ca participarea la acest proces democratic este un drept al fiecarui cetatean european, o responsabilitate, deoarece Uniunea Europeana nu este a statelor membre, a politicienilor, ci a cetatenilor, iar fiecare vot inseamna consolidarea Europei Unite.

Ne dorim sa construim o comunitate de sustinatori cat mai mare care sa sprijine si sa faca eforturi pentru ceea ce inseamna democratie, iar impreuna sa decidem in ce fel de Europa vrem sa traim.

Nu este suficient doar sa speram ca viitorul nostru suna bine si sa ne limitam la atat, trebuie sa ne asumam intreaga responsabilitate pentru viitor. Uniunea Europeana este intr-o continua transformare, iar principalii responsabili ai stabilitatii administrative, ai coerentei decizionale suntem noi, cetatenii europeni, prin votul nostru. De aceea exercitarea dreptului la vot reprezinta o responsabilitate pentru fiecare dintre noi.

Centrul de Informare Europe Direct Arad
http://www.europedirectarad.ro

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro