Local

Tot mai multe amenzi date soferilor care isi bat joc de drumurile judetene. Care sunt traseele unde se fac cele mai multe controale

09.05.2019 ⋅ 0 comentarii

Presedintele Consiliului Judetean Arad anunta ca a crescut exploziv numarul sanctiunilor acordate pentru nerespectarea restrictiilor de tonaj pe drumurile judetene aradene.

„Drumurile judetene nu au fost proiectate, cu zeci de ani in urma, pentru tonajul greu. De aceea, noi incercam sa le protejam, stabilind restrictii pentru utilaje. Dar foarte putini conducatori de autoutilitare le si respecta, ceea ce duce la degradarea carosabilului si aparitia gropilor. Anul trecut, Consiliul Judetean Arad a cumparat trei cantare mobile si a dispus controale zilnice pe drumurile judetene si am asigurat si vehicule noi pentru transportul acestora. Chiar daca unii conducatori de autoutilitare se avertizeaza intre ei si reusesc sa evite controalele, numarul amenzilor este in crestere. Anul acesta, in primele patru luni ale anului, am acordat 93 de sanctiuni, cu 50% mai multe decat in tot anul 2017. Iar in anul 2018 numarul total al amenzilor a fost de 124”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca.

La nivelul Consiliului Judetean Arad exista doua echipaje care realizeaza controale zilnice, in echipaje comune cu Politia Rutiera. Zonele cele mai verificate sunt Zabrani-limita judet Timis, Horia-Arad, Drumul Vinului (pe traseul Paulis-Siria, prin Podgoria Aradului), Moneasa si Savarsin (unde se constata un trafic de material lemnos), Arad-Zadareni-Felnac-Secusigiu.

„Consiliul Judetean Arad are proiecte pentru modernizarea a 300 km de drumuri judetene. Anul acesta am inceput investitii de aproximativ 150 de milioane de euro in infrastructura rutiera, majoritatea fondurilor provenind din proiecte europene, de aceea insistam ca si soferii de camioane si utilaje sa respecte efortul cetatenilor Aradului si al Consiliului Judetean, de a avea drumuri judetene de buna calitate”, a incheiat Iustin Cionca.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro