Local

Costul iluminatului public va fi redus cu peste 40% la Pecica

06.06.2019 ⋅ 0 comentarii

Primarul orasului Pecica a semnat, ieri, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Regiunea Vest, alaturi de directorul general Sorin Maxim, contractul de finantare al proiectului „Extindere si eficientizare iluminat public in orasul Pecica si satele apartinatoare”.

Investitia in valoare de 12,1 milioane lei vizeaza reducerea consumului anual de energie finala a iluminatului public din oras cu peste 40% la finalul implementarii proiectului (la 0,279 de GWh), precum si cea a gazelor cu efect de sera cu aproximativ acelasi procent.

In cadrul proiectului vor fi montate 2.080 de corpuri de iluminat noi, cu tehnologie LED, mai eficiente si mai economice decat majoritatea celor existente in momentul de fata.

Reteaua de iluminat public va fi extinsa de la 70,14 la 74,24 de kilometri, ceea ce inseamna montarea a peste 100 de stalpi de iluminat noi. „Prin acest proiect continuam dezvoltarea retelei de utilitati publice din oras si din satele apartinatoare, iluminatul public fiind o componenta esentiala a confortului urban”, a declarat primarul Petru Antal.

Proiectul va fi implementat pana la finalul anului viitor.

P.S.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro