Local

"Statia de sortare" merge la RECONS; hotararea a fost aprobata cu unanimitate de voturi in CLM

12.06.2019 ⋅ 0 comentarii

Respins de nu mai putin de sapte ori de consilierii PSD-ALDE, proiectul privind aprobarea unor masuri pentru reglementarea  activitatii de sortare a deseurilor reciclabile in Statia de Sortare Arad a fost in cele din urma aprobat. Astazi, toti consilierii prezenti la sedinta ordinara CLM au fost de acord cu atribuirea directa a statiei si activitatii de sortare a deseurilor reciclabile catre SC Recons SA, al carui actionar unic este Municipiul Arad.

In documentatia supusa spre aprobare Consiliului Local, durata gestiunii directe este de maxim trei ani de la data semnarii contractului, dar acesta va inceta de drept atunci cand operatorul, desemnat castigator in urma unei proceduri competitive aflata in derulare, isi va incepe activitatea.

„Am avut sedinta ordinara a lunii iunie, cu destul de multe puncte pe ordinea de zi.  Le-am multumit consilierilor pentru prezenta, pentru pragmatism si pentru ca au votat toate proiectele, inclusiv pe cel referitor la statia de sortare a deseurilor. Asa cum stiti, proiectul a fost supus votului in ultimele sase luni, de aproximativ sapte ori. De fiecare data, grupul politic PSD –ALDE s-a abtinut. Fiind nevoie de doua treimi proiectul nu a fost aprobat. Astazi a trecut, prin urmare se vede ca abordarea este cu totul si cu totul alta atunci cand nu sunt campanii electorale. Ma bucur ca s-a inteles ca administratia unui oras este mai importanta si cetateanul trebuie sa fie pe primul loc, in fata celor care sunt alesi pentru asa ceva.  Sper ca aceasta conduita sa se mentina si in continuare”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Calin Bibart.

O solutie mai rapida

Statia de sortare a deseurilor din municipiul Arad, investitie in valoare de 1,5 milioane de euro a fost inaugurata in anul 2007. Pana in aprilie 2018 aceasta a fost operata de firma care colecta deseurile, respectiv SC Polaris M Holding SA. In momentul in care a expirat contractul cu operatorul de salubritate, statia  a fost introdusa in domeniul public al municipiului Arad si tot atunci a fost demarata procedura de atribuire a contractului de servicii de consultanta in domeniul achizitiilor, pentru atribuirea contractului de delegare a activitatii de sortare a deseurilor reciclabile, inclusiv operarea statiei de sortare Arad.

Pentru a respecta prevederile legislatiei privind gestionarea deseurilor si tinad cont de duratele relativ mari de organizare a unei proceduri de atribuire a contractelor de concesiune prin licitatie deschisa, Primaria a identificat o solutie mai rapida de indeplinire a obligatiilor prin atribuirea directa a statiei si activitatii de sortare a deseurilor reciclabile catre SC RECONS SA.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro