Local

inspirArad - 40 de filme, 40 de povesti despre aradeni

12.06.2019 ⋅ 0 comentarii

Campania inspirArad a fost lansata, astazi, in Sala Regele Ferdinand a Primariei. Este vorba despre o campanie sustinuta de Primarie si Consiliul Judetean, prin Centrul Municipal de Cultura si Centrul Cultural Judetean, care consta in realizarea a 40 de filme de cateva minute fiecare, ce spun 40 de povesti despre aradeni si lucrurile pozitive care se petrec in municipiu si judet. De altfel, ideea a pornit de la o alta campanie, „Aradeni cu care ne mandrim”. Rezultatul este un sir de filme motivationale care prezinta institutii prin intermediul povestii unor oameni – profesori, antreprenori, tineri, muncitori, artisti...

Campania a fost prezentata de Sergiu Bilcea, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Tedy Necula, regizorul celor 40 de filme, Daniela Padurean Andreica, directorul Centrul Municipal de Cultura Arad si Ionel Bulbuc, directorul Centrului de Cultura Judetean Arad.

Conform celor declarate de Sergiu Bilcea, este vorba despre un proiect pilot, un proiect realizat in premiera la nivel national, realizat la propunerea lui Tedy Necula. „Este un proiect in care cred, avem in Arad oameni extraordinari care muncesc cu pasiune, care fac orasul mai frumos prin propriul exemplu. inspirArad este o poveste despre oameni obisnuiti care fac lucruri extraordinare, care traiesc si muncesc intr-un oras cu traditie si energie. Consider ca exemplul acestor oameni este de natura sa inspire, sa motiveze, sa stimuleze noi energii in comunitatea noastra. Sigur ca zecile de personalitati care au devenit personaje in aceasta poveste frumoasa sunt un grup reprezentativ, sunt multi alti oameni care ar fi putut fi parte a proiectului si poate ca vor fi in viitor. Aradul are nevoie de incredere in prezent si in viitor, de energiile creative si cred ca fiecare din aceste povesti frumoase este de natura sa inspire, sa transmita dragostea fata de Arad si dorinta de implicare. inspirArad este pentru mine orasul vazut cu inima. Felicitari tuturor celor care au muncit la acest proiect. Trebuie sa vedem Aradul cu inima, sa descoperim aradenii. Povestea fiecarui om de langa noi poate sa ne inspire. Este primul proiect care vrea sa reflecte societatea prin ochii oamenilor. Proiectul initial presupunea realizarea a 24 de filmulete, pentru care s-au alocat fonduri de la Centrul Municipal de Cultura si Centrul Cultural Judetean, insa am primit un bonus din partea regizorului, care a fost incantat de povestile descoperite la Arad, astfel incat la final vom avea 40 de filmulete”, a declarat Sergiu Bilcea.

„Zeci de videouri inspirationale”

La randul lor, Daniela Padurean Andreica si Ionel Bulbuc, au prezentat sumele investite de institutiile pe care le conduc: 130.000 de lei CMCA si 72.000 de lei CCJA, si au mentionat ca filmele vor fi prezentate in preambulul unor evenimente importante gazduite de Arad, iar regizorul Tedy Necula a vorbit despre sursele sale de inspiratie. „Pentru inceput as vrea sa va spun ca nu sunt aici singur, sunt impreuna cu o echipa. Si da, mi-a placut Aradul. Regia pe care o propun este sa aratam lucrurile pozitive. Conteaza foarte-foarte mult sa vedem binele din noi si sa-l aratam si celorlalti. Acest tip de proiect presupune productia a zeci de videouri inspirationale, e un proiect dedicat oamenilor care stau la baza oricarei comunitati”, sustine Necula. Acesta a tinut sa precizeze ca si-a ales povestile si cu ajutorul presei locale si promite ca va promova campania si la nivel national.  

In incheiere mai trebuie spus ca primele trei filme, „Muzeul de istorie a calculatoarelor”, „Vatman in Arad” si „Cetatea Voluntarilor” au fost prezentate cu prilejul lansarii campaniei si au lasat o impresie pozitiva.

Sursa: ARQ

Autor: Lucian Șerban ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro